Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiglo upozorenje

Hrvatske vode: Vrhunac vodenog vala na Savi očekuje se u 18 sati, situacija je ozbiljna, no nema razloga za brigu

Pogled iz zraka na Oteretni kanal Sava-Odra
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/17
05.08.2023.
u 14:20

Situacija zahtjeva da sugrađani budu na oprezu i prate informacije koje će u narednim satima dolaziti od nadležnih državnih i gradskih službi, kažu iz Grada

Vodostaj Save u metropoli i dalje raste. U 10 sati na mjernoj postaji u Zagrebu razina vode prešla je četiri metra, odnosno iznosila je 401 centimetar, do 11 sati narasla je za još dva centimetra, a u 13 sati izmjerena su 404 centimetra

Prema posljednjim informacijama iz Hrvatskih voda, kako je objavljeno na službenom Facebook profilu Grada Zagreba, vrhunac vodenog vala na Savi očekuje se danas oko 18 sati. 

VEZANI ČLANCI: 

– Od jučer navečer se koristi oteretni kanal Sava - Odra koji preuzima dio vodenog vala kako ne bi došlo do poplave u gradu. Taj kanal je izgrađen 1970-ih godina i do sada se radi obrane Zagreba od poplava morao koristiti samo sedam puta – stoji u objavi. 

Iz Hrvatskih voda kažu kako je situacija ozbiljna, no uvjeravaju kako u ovom trenutku Zagrepčani nemaju razloga za brigu. No, situacija zahtjeva da sugrađani budu na oprezu i prate informacije koje će u narednim satima dolaziti od nadležnih državnih i gradskih službi. 

VEZANI ČLANCI: 

– U pripravnosti su sve gradske službe - postrojbe civilne zaštite, žurne službe i gradska poduzeća - koje su proteklih tjedana efikasno čistile grad i rješavale probleme nakon olujnog nevremena – poručio je jučer zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet, prilikom održane sjednice Stožera civilne zaštite, kojoj su prisustvovali i predstavnici vatrogasaca, hitne pomoći, policije i općih postrojbi civilne zaštite te predstavnika gradskih službi, prije svega Vodoopskrbe i odvodnje, Zrinjevca, Čistoće i Zagrebačkih cesta.

Naglasili su i kako je od velike važnosti da sugrađani brojeve hitnih službi (112, 192, 193 i 194) zovu samo u situacijama kada je ugrožen život ili imovina, a da ostale, manje opasne probleme, prijavljuju nakon što se nevrijeme smiri.

Komentara 10

SA
samader
15:35 05.08.2023.

Sadisti se iživljavaju nad svjetinom i direktno se smiju u facu..vidi radarsku sliku iznad Italije sinoć.. nema šanse da je prirodna pojava: kttps://postimg.cc/WtZyJ6t2

MA
malaliba
15:00 05.08.2023.

Tko ne živi pokraj Save može pisati komentare u stilu "kaj nas terorizirate" ili "nemojte to stalno objavljivati".Dođite i pogledajte, pa onda komentirajte.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
14:46 05.08.2023.

Ili ima razloga za brigu ili nema. Dakle ako je sve u redu - nemojte objavljivati ovo, ako nije u redu, recite ljudima kako da se pripreme za najgore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije