Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽKK Medveščak

Hrvatske reprezentativke mogle bi ostati bez dvorane za trening

zkk medvescak
Borna Filić/PIXSELL
12.12.2010.
u 16:00

U spornom ugovoru klub je naveden kao profitabilna tvrtka, a kako kaže predsjednik Milan Perić, to nije pravedno.

Igračice najboljeg zagrebačkog Ženskog košarkaškog kluba Medveščak uskoro bi mogle ostati bez dvorane. Naime, najamnina od 700.000 kuna koju godišnje izdvajaju za treniranje na dva košarkaška terena cijena je koju klub ne može platiti Zagrebačkom velesajmu, čijom su pogreškom još 2002. godine registrirani u ugovoru kao profitabilna organizacija.

Sa 70.000 na 700.000 kn

– Najam je prije osam godina sa 70.000 skočio na 700.000 kuna, a kako smo to uspjeli financirati do sada ne znam ni sam. Hrvatski košarkaški savez nam daje nešto novca, no nedovoljno da pokrijemo sve troškove. Da se u ugovoru s Velesajmom vodimo kao profitabilna organizacija nismo znali do sada – požalio se predsjednik kluba Milan Perić.

U klubu trenira 120 košarkašica, a ako se ugasi, sve će one, kaže njihov trener Nenad Amanović, završiti na ulici.

– Nije li ironično da, dok cijeli svijet ulaže u ženske sportove i podupire ih, u Zagrebu se gasi jedan od najboljih klubova koji je osvojio toliko medalja – razočaran u gradske vlasti komentirao je Nenad Amanović.

Dosadašnje molbe Holdingu da im se harački najam za djecu smanji bile su bez uspjeha.

 Harački ugovor

– U haračkom ugovoru koji traje do 2012. godine nismo svrstani kao neprofitabilna udruga, već kao profitabilna firma – objasnio je Perić. Hrvatske reprezentativke koje su prošle godine na europskom natjecanju kadetkinja osvojile srebrnu medalju razočarane su postupcima mjerodavnih, koji ne mare za njihove uspjehe.

– Klub ima kontinuitet i budućnost, a posljednjih deset godina najbolje smo u Zagrebu. Ovakve prijetnje da će nas zatvoriti razočarale su nas – kazala je reprezentativka Ana-Marija Begić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije