Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavila program

Holjevac: Zavod za zapošljavanje najveće je okupljalište mladih

tatjana holjevac
Marko Prpić/Pixsell
23.04.2013.
u 13:40

"Samo grad koji se gospodarski ravnomjerno razvija i stvara nove vrijednosti može osigurati nova radna mjesta. Ako ove preduvjete ne zadovoljimo, nećemo moći dugoročno i kvalitetno riješiti ni jedan drugi zagrebački problem."

Pod sloganom "Pobijedimo nezaposlenost" predsjednica Zagrebačke nezavisne liste Tatjana Holjevac predstavila je temeljeni razvojni program Zagreba s kojim ide na iduće lokalne izbore, a koji se temelji na pet konkretnih gospodarskih i razvojnih projekata koji će Zagrebu već u prvoj fazi donijeti čak 10.000 novih radnih mjesta.

– Nezaposlenost je danas najveći zagrebački problem, a Zavod za zapošljavanje najveće okupljalište mladih u našem gradu. Samo grad koji se gospodarski ravnomjerno razvija i stvara nove vrijednosti može osigurati nova radna mjesta. Ako ove preduvjete ne zadovoljimo, nećemo moći dugoročno i kvalitetno riješiti ni jedan drugi zagrebački problem – od zapuštene infrastrukture, neučinkovitog sustava obrazovanja i zdravstva do pitanja socijalno ugroženih građana te umirovljenika – poručila je Holjevac te istaknula kako realizacija svih pet glavnih projekata ZNL-a neće pasti na leđa zagrebačkih poreznih obveznika nego će se realizirati prije svega iz sredstava europskih fondova.

– Aktualna zagrebačka vlast nije prepoznala važnost europskih fondova. A EU je na raspolaganje do 2020. godine dala gotovo 300 milijardi eura za razvoj siromašnijih država članica. I tu šansu ne smijemo propustiti – poručila je čelnica Zagrebačke nezavisne liste i dodala da oni u ZNL-u uz pomoć fondova EU žele energetski obnoviti sve zgrade u Zagrebu koje imaju lošu izolaciju. Ovaj bi projekt, ustvrdila je Holjevac, mogao otvoriti čak 6000 radnih mjesta u glavnom gradu.

– Naime, Litva je provela sličan projekt, također zahvaljujući sredstvima EU, i na temelju njega otvorila 24 tisuće radnih mjesta. Ovaj je projekt Zagrebu neophodan. Naime, mnoge zagrebačke zgrade i kuće imaju jako lošu izolaciju pa građani tijekom zimskih mjeseci dobivaju iznimno velike račune za grijanje, a tijekom ljetnih mjeseci skupe račune za hlađenje svojih objekata. Milan Bandić to pitanje želi riješiti subvencijama građanima koji zbog loše izoliranih stanova imaju skupe račune za grijanje. U ZNL-u mislimo da je to loš i kratkoročan put. Mi želimo jednim sveobuhvatnim projektom obnove takvih zgrada dugoročno i kvalitetno riješiti to pitanje. Projekt ćemo financirati isključivo iz fondova EU – poručila je Holjevac

>>Tatjani Holjevac milijun, ostalima 'džeparac'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije