Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz šupljeg u prazno

Holding uzima nove kredite da bi podmirio prošlogodišnje

'30.09.2008., Zagreb - Ilustracija za osobni bankrot. novcanik i dvije kovanice od jedne kune. Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
19.05.2011.
u 20:12

U Holdingu očekuju da će nove kredite dobiti po povoljnijim kamatnim stopama, rok otplate je godinu dana

Zagrebački holding zadužuje se drugi put u manje od godinu dana. Prije tri dana raspisali su natječaj za dva kratkoročna kredita - kunski revolving kredit od 140 milijuna kuna i devizni kredit od 20 milijuna eura. Iznosi su jednaki zaduženju iz srpnja prošle godine, kada je Holding uzeo kredite za plaćanje tekućih obaveza poput leasinga za tramvaje i izvođača radova u naselju Sopnica-Jelkovec. Budući da su lani u srpnju kredite uzeli na godinu dana, sada traže nove da mogu podmiriti stare.

– Novac od novih iskoristit ćemo za podmirenje starih. Ispalo je dobro što smo kredite uzeli na godinu dana, jer sada očekujemo niže kamatne stope od lanjskih – objasnila je Mirka Jozić, voditeljica financija u Holdingu.

Lanjski devizni kredit dobili su po kamatnoj stopi od 5,8 posto, a kunski je iznosio nešto više od šest posto. Za novo zaduženje, kao ni za lanjsko, nije se tražilo mišljenje Nadzornog odbora.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
20:49 19.05.2011.

za sdp je ovo dobro gospodarenje holdinogm, ne traže nikakve dozvole, mišljenja od nadzorngo odbora... i guraju holding u sve veće dubioze.. i tako bi oni vodili državu? bez ikakve odgovornosti? čemu sjede sdpovci u nadzornom odboru? koje li frapantne činjenice, kad bude trebalo odgovarati za stanje u holdingu, sdp će moći reći \'pa nisu nas ni tražili za mišljenje, kako bi onda mogli mi, sdp, biti odgovorni..\'!

DU
Deleted user
22:57 19.05.2011.

tako je sdp radio i ono malo što su vodili državu. država je imala minimalni dug, a onda je crikvenac počeo bjesomučno dizati krediti s vrlo pametnim obrazloženjem da smo premalo zaduženi i preveć štedljivi, novci od kredita su sese rasipali kojekuda a sdp je to predstavio kao uzlet. sanaderu se to svidjelo pa nastavio - doista je teško reći tko je od njih gori.

KR
kreont
23:13 19.05.2011.

Daj kad propadamo, neka to barem bude sa stilom. Možda možemo stvoriti još jednog novog Todorić tajkuna ili njemu sličnog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije