Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Megatvrtka

Holding ovrhama u dvije godine građane ‘olakšao’ za 50 mil. kuna

zagrebački holding
Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2012.
u 17:30

Zagrebački je holding u 2010. zaradio provedenim ovrhama. U 2011. uprihodio je više od 20 milijuna, a 50 tisuća ovrha tek sjeda na račune Zagrepčana

Dok se s računa Grada Zagreba redovito skida novac zbog izgubljenih parnica, pa i ovrhama, Zagrebački holding d.o.o. tvrtka je koja takvih problema nema – na osnovi presuda Holding je u 2010. i 2011. godini građanima isplatio samo pola milijuna kuna, a u istom razdoblju ovrhama od građana naplatio čak 50 milijuna kuna (49,516.141 kuna)!

Građani tuže zbog ozljeda

Ovrhe protiv građana megatvrtka sa 13 tisuća zaposlenih i ovogodišnjim minusom od oko 550 milijuna kuna pokreće najčešće zbog “neplaćenih računa za odvoz komunalnog otpada, neplaćenih računa za vodu, neplaćene zakupnine i režijske troškove, pa i nepodmirivanje troškova dodjele grobnog mjesta i troškova ukopa”.

Građani s druge strane “komunalnu” tvrtku tuže najčešće zbog ozljeda pri korištenju sportskih objekata i za naknade štete “zbog nezgoda na tržnicama, cestama i slično”.

Ovrhe protiv Holdinga ne prolaze pa građani vrlo rijetko osjete satisfakciju da pobijede Zagrebački holding koji iz godine u godinu gomila gubitke, pa ove čak i najavljuje poskupljenje vode, javnog prijevoza, a možda i odvoza otpada te drugih komunalija.

U Holdingu ističu da “čitav prihod osnovom komunalnih usluga nije prihod isključivo Zagrebačkog holdinga d.o.o. nego i Grada Zagreba, tako da se na pitanje koliko je novca Zagrebački holding d.o.o. uprihodio ne mogu dati točni podaci”.

Međutim, brojke govore za sebe.

Poskupljenja = više ovrha

Holding je u 2010. godini proveo ukupno 61.233 ovrhe protiv građana koji nisu redovito plaćali svoje račune. U prošloj, 2011., provedena je ukupno 7971 ovrha, a u pripremi je još 50-ak tisuća kojima će se sjesti na račune građana i dodatno im otežati već sada tešku životnu situaciju.

Što nas čeka nakon poskupljenja komunalija, lako je zaključiti – više ovrha kojima će se dodatno udariti na standard građana.

Ključne riječi

Komentara 5

BG
bijesna glista
21:40 03.01.2012.

Hm Deri! Ne može se stanovati u metropoli(doduše bez metroa) zabadava. Svi pošteni purgeri - plačaju, garantiram.

SI
sinishazgb
23:19 03.01.2012.

Znači, onaj ko je ostao bez posla i nije u mogućnosti mjesec ili dva platiti režije nije pošten!? Bravo!!!!!!!!!!!!!!! Sada bi bilo vrijeme da se probudiš i shvatiš u kakvim vremenima živimo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CH
chemica
23:47 03.01.2012.

Meni su prijetili ovrhom jer je njihov računalni sustav pogrešno proknjižio uplate. Prvo izgubiš vrijeme na općini gdje ti kažu da ideš u Savsku (mada je sve u redu s uplatnicama, ali oni tu ne mogu ništa), a pošto mi se više nije dalo gubiti vrijeme zbog tuđe nesposobnosti...Otišli mi živci malo previše pa mi se ne da natezati s rođama i zemljacima, a da pri tome nekoga ne pridavim. E-mail s kopijama uplatnica i vidimo se na sudu ako vam nije pravo. Tko bi rekao, uvažili su. Uz ispriku! Da, stvari se polako počinju mijenjati ili im se jednostavno nije dalo pokretati ovrhu i gubiti novce. Izvjetrila je bahatost, nakon što su se kola opako zakotrljala nizbrdo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije