Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arena Zagreb

Holding Bandiću poručio da prekriva istinu, Ingra čeka uplatu

Arena Zagreb
Foto: Marko Lukunić
1/3
10.01.2011.
u 10:26

Gradonačelniku, koji je obećao uplatu, investitor dvorane vjerovat će na riječ, a iz Holdinga kažu da im Grad nije uplatio 85,6 milijuna kuna

Dok gradonačelnik Milan Bandić glumi spasitelja Arene Zagreb i upitne hokejaške utakmice, zapravo je krivac za nastalu situaciju. On, odnosno Grad, s Vladom mora plaćati troškove zbog kojih je sada dvorana zaključana.

Iz Zagrebačkog holdinga, posrednika u transakciji novca, izravno su poručili Bandiću da “zamagljuje istinu”.

Hladni pogon 8 milijuna

– Do kraja prošle godine Grad koji Holdingu isplaćuje i Vladin dio, nije nam uplatio 85,6 milijuna kuna: 65,4 milijuna za depozit, 13,5 milijuna zakupnine za prvi kvartal 2011. godine i 6,7 milijuna operativnih troškova za 2010. Više je nego jasno vidljivo tko i što je uzrok problema financiranja Arene. Areni ne trebaju nikakvi “spasitelji”, samo je potrebno da svatko uredno ispunjava svoje obaveze – poručio je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.

Gradonačelnika Bandića, koji je na jučerašnjoj konferenciji za novinare prozvao Holding da nije utvrdio troškove održavanja Arene, demantirala je i Ingra, koja je u priopćenju poručila da su lani u svibnju utvrdili troškove i o tome obavijestili i Grad i Vladu.

Troškovi za hladni pogon prvu su godinu otprilike procijenjeni na 300.000 eura, no praksa je pokazala da su troškovi oko osam milijuna kuna.

Razliku moraju podmiriti Grad i Vlada.

Ingra je također pozvala Grad i Vladu da se drže ugovora koji “jasno definira prava i obveze svih uključenih strana, pa ne vidimo prostor za njihova različita tumačenja”.

– Lanište, odnosno Ingra, želi omogućiti građanima uživanje u hokeju i vjerovat ćemo na riječ gradonačelniku da će Grad svoj dio obveze ispuniti do sutra. Isto tako nadamo se da će Holding platiti troškove održavanja te da ćemo sutra dobiti potvrdu o uplati – kazao je jučer Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre.

Predlažu da se što prije održi sastanak svih sudionika - Vlade, Ingre, Grada i Holdinga - kako bi osigurali poštivanje obaveza i izbjegli neugodne situacije.

Gotovo od kada je dvorana sagrađena Ingra ima problem s redovnom naplatom kvartalnih rata od 7,2 milijuna eura godišnjeg najma.

Grad još, s kašnjenjem, i isplaćuje svoje rate, no Vlada ignorira obaveze. Procedura je da Vlada svojih 50 posto uplaćuje Gradu, a Grad svoj i Vladin dio na račun Holdinga, koji novac prosljeđuje Ingri. Šef uprave Holdinga Ivo Čović žalio se da ne može ni “utjerati” Vladina dugovanja.

Odbili spas od APU-a

No, Bandiću se može dati za pravo kada prigovara Holdingu da je trebao izabrati upravitelja dvorane. Konzorcij Arena poslovno upravljanje bio je izabran na natječaju i na sebe bi preuzeo sve troškove održavanja, no ugovor na kraju nije potpisan.

Komentara 54

N7
No.77
20:30 10.01.2011.

Slušajte trebalo je kupiti Milanoviću stan pa Baniću i ekipi iz vrha stranke, zar ne vidite da svaki ima minimalno dva stana. Zatim financirati parlamentarne izbore, lokalne izbore pa predsjedičke. Pa bili bi fenomen da nakon takve pljačke smo u plusu.

BT
btatarov
11:28 10.01.2011.

U svim dosadašnjim pričama oko ugovora (međusobnih) nijsu spomenuti prihodi Arene?? Razni sajmovi, koncerti, cirkusi,.... valjda plaćaju zakupninu? Nije li rečeno da će Arena ostvarivati prihode za samoodržavanje?? Jeli to nastavak priče o \"ljubavi\" SDP-a i Bandića? Gdje je tu predsjednik nadzornog odbora INGR-e??

LO
lopata
15:18 10.01.2011.

gade mi se hercegovci i bosanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije