Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruki užitak

Carstvo slatkoga na Zagreb Coffee&Chocofestu - hit su čokoslike i čvarci

Karen Eland
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/20
06.02.2014.
u 09:55

Karen Eland slikat će kavom i čokoladom uživo, a sedmerostruki Guinnessov rekorder u izradi velikih mozaika Saimir Strati radit će mozaike od različitih zrna kave. Osim uživanja u slasticama i kavi, posjetitelji mogu sudjelovati i na radionicama i predavanjima

Radila je kao studentica u jednom lokalnom kafiću. Kada nije bilo gostiju, dosađivala bi se, kaže, i promatrala kapljice kave koje su se prolijevale na papir. To ju je inspiriralo za jednu neobičnu ideju. Karen Eland prije 17 godina počela je slikati koristeći espresso kavu i čokoladu.

Inozemni izlagači

Ova talentirana slikarica iz SAD-a preslikala je dosad neka od najpoznatijih likovnih djela, od Posljednje večere do Mona Lise koja u ruci drži – šalicu kave!

Najteže mi je slikati tamnije tonove, pa to traje i do tjedan dana. Cijene su raznolike, od 150 do 20 tisuća dolara – kazala je Karen koja je prvi put došla u Hrvatsku i postala jedna od glavnih atrakcija trećeg Coffee & Chocofesta koji je jučer počeo u prostorima HDLU-a na Trgu žrtava fašizma. Egzotične praline od čvaraka, s pršutom ili maslinovim uljem, čokoladne gramofonske ploče, čokoladne rakije, čokoladna kozmetika, vrhunske kave, brojne gastroradionice i predavanja samo su dio bogate ponude ovogodišnjeg najslađeg festivala koji su simboličnim lomljenjem čokolade službeno otvorili organizatorica Sanja Bančević Medenica i gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
– Sretni smo što će se u četiri dana predstaviti 30 izlagača iz cijeloga svijeta – poručila je Bančević Medenica te dodala kako su za ovogodišnji Chocofest pripremili novu originalnu slasticu – čokoličku tortu od meda, bakinog pekmeza od ličkih šljiva, vrhunske čokolade i koje kapi rakije.

Ruske delicija

Posjetitelji do 9. veljače mogu besplatno ući i uživati u slasticama različitih oblika, od lokota za 20 kuna, žlice za 25 kuna do gitare za 44 kune... Za zanimljivosti iz budućnosti tamo je i gatara Galina Dmitri koja proriče sudbinu iz kave za 30 kuna.

– Cijena je zbog humanitarne akcije za Udrugu Mostovi – kazala je Galina. Anastasia Knežević predstavila je ruske delicije, od halve do sgušonku (kondenzirano mlijeko), a “Slatki Samobor” spojio je naizgled nespojivo – čokoladu i čvarke.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

U petak u 18 sati na radionici može se doznati kako koristiti brašno od konoplje za pripremu slastica.

>>Evo zašto su čokolada, crveno vino i jagode dobre za zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije