Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka bandiću

Gradonačelniče, kupovinom birača upropastili ste naš Zagreb

Milan Bandic
Foto: Luka Klun/Pixsell
1/6
18.11.2010.
u 18:21

Dijelili ste i ono što niste imali, na dug. I zato vam, gradonačelniče, ne možemo oprostiti to što ste upropastili grad.

Sa 10 godina zakašnjenja gradonačelnik Milan Bandić jučer se, kada je predstavljao proračun za 2011., sjetio socijaldemokracije. “Uveli smo princip socijalne odgovornosti. Tko ima, plaćat će punu cijenu, tko ima malo, djelomičnu, a tko nema, neće plaćati ništa”, pohvalio se. A što je radio u proteklih deset gradonačelničkih godina? Kupovao je birače. “Dijelili smo šakom i kapom!”, priznaje. Zašto? “Zato što smo im imali!”, kaže. Netočno. Dijelili ste i ono što niste imali, na dug. I zato vam, gradonačelniče, ne možemo oprostiti to što ste upropastili grad. Rugajući se socijaldemokraciji, podilazio je studentima i đacima, s nekoliko stotina kuna “kupovao” je umirovljenike...

U ulozi poduzetnika-vizionara dopuštao je građevinarima da rade što ih je volja, prodavao im je zemljišta po sramotno niskim cijenama, a zemljišta je često i mijenjao kao da igra monopoly. Sve to vrijeme tepao si je da je najveći živući socijaldemokrat i polako nam krao budućnost. I sada je kraj. Na naplatu su stigli računi njegove populističke politike. Ne može ih platiti i zato se sjetio socijalne pravde. “Pravdom” želi zakrpati proračun koji se u samo dvije godine stanjio za 1,2 milijarde kuna.

I ne, nije Zagreb “puknuo” zbog pohlepnih američkih bankara i globalne recesije. Te su pojave samo skinule i posljednju krpicu s Bandića-cara. Zagreb je financijski krahirao zbog lošeg upravljanja. Prve naznake katastrofe izbile su već potkraj 2007. kada je Bandić, da bio spasio gradski proračun, natjerao Holding da za 891 milijuna kupi dva gradska zemljišta – Zagrepčanku i Gredelj. I to novcem koji Holding nije imao!

Plaćen je novcem koji je Holding dobio od prodaje 300 milijuna eura vrijednih obveznica. Preostali dio od obveznica, kojima je trebalo graditi komunalnu infrastrukturu, Bandić je spiskao na krpanje proračuna, otplatu kredita i gradnju naselja u Sopnici. Koje zjapi prazno!

Ključne riječi

Komentara 207

LU
Lujo123
21:16 18.11.2010.

Kakav je to naslov? Tko to ovom hercegovačkom govnu govori \"Vi\"?

DU
Deleted user
22:21 18.11.2010.

+ - 18.11.2010. u 21:55h jura 63 je napisao/la: Intelektualac (BANCHO) a čime upravljaju gradske skupštine koje nemaju holding -------------------------------------------------------------------------------------------------- .gradskim poduzećima..komunalcima...ali ne i privatnim firmama i dioničkim društvima koje u ogromnoj većini čine gospodarske resurse određene sredine! a tii glasaš za hdz!!?????

OB
-obrisani-
19:24 18.11.2010.

Zakašnjela socijaldemokracija,izbacili ga iz sdp-a i postao socijaldemokrata,do tada kupovao birače,koja je ova lakrdija,naravno od ljevice i onih koji se tako nazivaju u nas rvatina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije