Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s Bandićem

Gradnja kampa na Sveticama počet će za devet mjeseci

Svetice
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
08.03.2014.
u 16:35

Slijedi arhitektonski natječaj, nagrada izabranom arhitektu, projektiranje i izdavanje svih dozvola

Programska studija budućeg Centra Svetice, koju je verificirala i odobrila Uefa, predstavljena je jučer gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima. Iza zatvorenih vrata.

“Vrbanović nije u zgradi”

Na sastanak održan u Gradskoj upravi pristigli su izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović i arhitekt Nikola Polak kako bi definirali detalje prije prvih radova koji bi, nakon arhitektonskog natječaja, izbora nagrađenog rada i autora te projektiranja i izdavanja svih dozvola, trebali početi za otprilike devet mjeseci. Upravo rok od devet mjeseci službeno je očitovanje iz Ureda gradonačelnika poslano nekoliko sati nakon sastanka i dobrog uvjeravanja novinara da Vrbanović, kojeg smo i sami vidjeli, uopće nije u zgradi Gradske uprave i da se takav sastanak i ne održava. Dapače, zbog sastanka su novinari, pod izlikom da smetaju gradonačelniku dok izlazi iz jedne u drugu sobu i obavlja uobičajene poslove, poslani da čekaju u dio hodnika daleko od vrata iza kojih su vođeni razgovori.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

(Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL)

“Studija gradnje sportskog borilišta, tribine, atletske staze, dječjeg igrališta i pratećih sadržaja programska je podloga za budući javni arhitektonski natječaj koji će definirati sve detalje projekta”, kaže se u službenom očitovanju Grada u kojem također piše da će Svetice postati pravi sportski biser Zagreba u kojem će uživati i vrhunski sportaši i rekreativci.

Atletika i rekreacija

Od Damira Vrbanovića jučer nismo uspjeli dobiti komentar i saznati sve pojedinosti o kampu na Sveticama jer nam se nije javljao na telefon. Nismo uspjeli doći ni do Željka Horvata, posebnog savjetnika gradonačelnika Milana Bandića, koji također jučer nije odgovarao na naše pozive.

– Nisam na tom sastanku bio kao arhitekt nego kao konzultant. Očuvat će se atletika, omogućiti i dalje rekreacija građanima. Nogometni kamp i atletika ostaju zajedno u suživotu i bit će to savršeno uređeno – istaknuo je arhitekt Nikola Polak.

>> Bandić na Sveticama: Za 15 mjeseci dobit ćemo sve bazene

>> UEFA odobrila projekt, gradnja na Sveticama za 9 mjeseci

Komentara 2

KA
kafka
20:27 08.03.2014.

Stop profi nogometnoj mafiji.! . Financirajte amaterski sport i rekreaciju. . Sport svima i za sve - mlade i stare, žene i muškarce, debele i mršave. .

JO
josmalopanestalo
21:16 08.03.2014.

valjda ovi budu imali za pločice u bazenu jer je bandiću sfalilo baš za pločice kad je ulago u izgradnju bazena na sveticama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije