Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Realizacija do rujna

Grade se vanjsko dizalo i WC za učenika s cerebralnom paralizom

denis bjelčić,portal
Marko Prpic/PIXSELL
Autori: mš/VLM, jek/VLM
27.02.2013.
u 12:12

Tijekom radova na zahodima na katu utvrđena su velika oštećenja pa će se instalacije morati posve zamijeniti

Denis Bjelčić, 13-godišnji učenik OŠ S. S. Kranjčevića koji boluje od cerebralne paralize, za koji mjesec više se neće morati starim skalamobilom spuštati niz stube do zahoda Taj će problem napokon biti riješen.

 – Na sastanku s predstavnicima Ministarstva obrazovanja, pročelnikom Ivicom Lovrićem, predstavnicima pravobraniteljice za djecu te s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slošnjak, odlučeno je da će Grad, osim prenamjene zahoda, financirati i gradnju vanjskog dizala za osobe s invaliditetom. Radovi na gornjim zahodima počeli su prošle srijede, ali su utvrđena velika oštećenja instalacija pa će se one morati posve zamijeniti – objasnila je Denisova majka Nada Bjelčić te dodala da će za realizaciju projekta biti potrebno od šest mjeseci do godinu dana.

Međutim, hoće li se graditi vanjsko dizalo, još se ne zna jer za školsko igralište, na kojem bi se dizalo trebalo nalaziti, nisu riješeni imovinskopravni odnosi – zemljište na kojem je škola u vlasništvu je Grada, a igralište još nije.

– Alternativa dizalu unutarnje su pomične platforme, a bilo jedno ili drugo, trebalo bi biti gotovo do rujna, odnosno do početka nove školske godine. U školu na jesen dolazi još jedna djevojčica s invaliditetom – poručuju iz Vijeća roditelja OŠ S. S. Kranjčevića.

>>Za djecu s invaliditetom u Prvoj osnovnoj školi imaju i dizalo

Komentara 6

JA
Jajeremija
13:30 27.02.2013.

Stvarno bi bilo grozno i neoprostivo zamijeniti učionice između dva razreda pa da starija i mlađa djeca budu nekoliko metara bliže.

BI
bionicninja
13:44 27.02.2013.

A izradu treba naplatiti onim roditeljima koji ne dozvoljavaju izmjenu razreda. Ravnateljica i ekipa iz ministarstva je jedna beskičmena gomila neradnika koji se boje zamjeriti skupini hladih roditelja. Ovi novci su se mogli potrošiti u druge svrhe, a ne kao alibi. Djeca u Vukovaru nemaju grijanje, a kod nas u ZG roditelji ne dopuštaju zamjenu razreda već grad ide raditi bespotrebne zahvate..

MM
marija marija
14:15 27.02.2013.

iskra, vrlo ste lose obavijesteni. razredi su zamijenjeni, nitko se ne trucka, pa nemojte ni vi seru*****.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije