Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKE SRIJEDE

Grad Zagreb od sutra besplatno testira beskućnike kako bi mogli dobiti COVID potvrdu

Život beskućnika u Zagrebu
Patrik Macek/PIXSELL
04.01.2022.
u 16:30

- Cilj je omogućiti beskućnicima dostupnost usluga socijalne i zdravstvene skrbi, ali i usluga drugih institucija u kojima imaju mogućnost ostvariti svoja prava. - poručuju iz Grada.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb organizira besplatno testiranje beskućnika u svrhu dobivanja EU digitalne COVID potvrde odnosno rezultata testiranja na virus SARS-CoV-2.

- Cilj je omogućiti beskućnicima dostupnost usluga socijalne i zdravstvene skrbi, ali i usluga drugih institucija u kojima imaju mogućnost ostvariti svoja prava. - poručuju iz Grada.

Testiranje će se održavati svake srijede, počevši od 5. siječnja 2022. od 12:00 do 15:00 sati, Heinzelova 64-66. Korisnici će potvrde moći preuzeti na istom mjestu gdje se obavlja i testiranje.

- O početku testiranja obaviještene su organizacije civilnog društva kao i institucije koje rade s beskućnicima. Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" će u slučaju otkrivanja zaraze virusom SARS-CoV-2 korisnicima dati sve potrebne upute o daljnjem postupanju.“ - zaključuju iz Grada.

Dodajmo kako je prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu je 1.264 novozaraženih, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo 18 osoba. Posebno zabrinjava podatak da je više od 50 posto testiranih pozitivno.

>> Pogledajte: Potvrđen prvi slučaj flurone u Hrvatskoj: Osoba zaražena gripom i koronom u isto vrijeme!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije