Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspisan natječaj

Grad traži dva stroja od 900.000 kuna za 'glancanje' skijaške staze na Sljemenu

Foto:
1/3
03.11.2021.
u 08:00

Grad ih unajmljuje radi Snježne kraljice

Osim po Medvedgradu, žičari i špilji Veternici, zagrebačka je planina Medvednica, odnosno njen najviši vrh Sljeme, poznata i po svom skijalištu gdje se, među ostalim, gotovo svake godine održava legendarna skijaška utrka svjetskog kupa, točnije Snježna kraljica. A kako bi uopće do natjecanja moglo doći, valja “uglancati” stazu. Zato je Grad jučer raspisao natječaj vrijedan 900.000 kuna (plus PDV) kojim će unajmiti rabljene strojeve za uređenje staze, odnosno ralicu i čistilicu za snijeg.

Otvoren je do 19. studenog, a strojevi, koji se unamljuju na pet mjeseci, ne smiju imati više od 600 radnih sati, dok godina proizvodnje mora biti minimalno 2019.

“Cilj najma dvaju rabljenih strojeva za uređivanje skijaških staza s vitlom jest osigurati zadržavanje razine kvalitete uređenosti staza, posebno kvalitete uređenosti strmih dijelova, a time i zadržavanje razine konkurentnosti”, stoji u dokumentaciji.

Usto, ističe se, žele održati i korak s novim trendovima i tehnologijama koje zadovoljavaju visoko postavljene uvjete koje je zadala Svjetska međunarodna skijaška federacija (FIS) kako bi se osigurao nastavak i održavanje visoko rangiranih sportskih natjecanja na skijalištu Sljeme, posebice “Snow Queen Trophyja”.

No strojevi će omogućiti, pišu, i provedbu programa javnih potreba u zagrebačkom sportu te komercijalnih programa. 

Komentara 1

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
08:57 04.11.2021.

Eto posla za Pripuza , samo ne pise tko je do sad i cime odrzavao staze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije