Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazi, snima se!

Google danas snima Bundek, jučer "prošetao" Jarunom

google kamera
Pixsell
04.10.2011.
u 12:35

Danas je na redu jezero Bundek. Google Street View već je posjetio centar, Jarun i Staglišće, a viđen je i na Markovu trgu.

Google je jučer snimao malo i veliko jarunsko jezero! “Snimač” s postavljenim kamerama i fotoaparatom od devet ujutro do podneva “češljao” je područje oko malog i velikog jezera u potrazi za kadrovima koji bi za nekoliko mjeseci trebali osvanuti na Googleovoj internetskoj usluzi Street View – pregledu gradskih ulica iz perspektive pješaka.

Gotovo neuhvatljivog snimatelja, mladića od tridesetak godina, ipak smo zatekli oko pola 12 u potrazi za kadrovima na južnom dijelu velikoga jezera. No, nije bio previše razgovorljiv, budući da mu je kontakt s predstavnicima sedme sile strogo zabranjen. Ništa rječitiji nije bio ni sa skupinom mladića koji su znatiželjno promatrali što snimatelj radi.

– Hoćemo li i mi sada biti na Googleu – upitali su se dok je “guglovac” produžio pokraj njih tragajući za novom fotografijom. S obzirom na to da je ovaj projekt u svjetskoj javnosti izazvao mnogobrojne polemike zbog prava na privatnost, a neke zemlje poput Njemačke, Austrije i Indije zatražile su i njegovu zabranu, upitali smo mladiće je li im zasmetalo sveprisutno Googleovo oko.

– Zašto? Nemam ništa protiv jer nemam što skrivati – kaže 26-godišnji sportaš Branimir J., a njegovi kolege složili su se s njim. Inače, Google zamućuje lica ljudi koji se nađu na njihovim fotografijama.

Danas je na redu jezero Bundek. Google Street View već je posjetio centar, Jarun i Staglišće, a viđen je i na Markovu trgu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije