Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet

Gol najlakše zabija Franka, koja ne voli haljine već dres

nogometašica (1)
Foto: Borna Filić/Pixsell
1/5
08.06.2011.
u 20:20

Dok joj sestra pleše balet i svira flautu, Franka gleda utakmice i navija za Barcelonu

Tek joj je sedam godina, a već zna da će biti među rijetkim ženama nogometašicama koje se profesionalno bave tim, po mišljenju većine, muškim sportom.

Bolja od većine dečki

Ne gubi vrijeme i najbolja je vrtićka sportašica, a potvrdila je to zabijanjem jedanaesterca na Dinamovu stadionu na prvenstvu zagrebačkih vrtića. Pokoja modrica za Franku Vidović ništa ne znači, jer se za pehar prvaka valja boriti, i to ne samo u konkurenciji s djevojčicama, nego i dječacima.

– Prvu smo utakmicu pobijedili sa 3:0, drugu sa 2:1, a onda sam ja zabila jedanaesterac i odnijela pobjedu za naš vrtić – priča uzbuđeno Franka, kapetanica nogometnog kluba vrtića "Vedri dani" i ispravlja nas da je ljepše reći jedanaesterac, a ne penal.

Iako je njenim roditeljima bilo pomalo čudno da djevojčica igra nogomet, i to u rangu s dječacima, a u šetnji stalno inzistira da se ubaci muškima i da zaigra s njima, mama Karolina Lisak Vidović ipak se pomirila s Frankinom ljubavlju.

– Mislila sam, pa sestra joj pleše balet i svira flautu. To je ono što trebaju raditi djevojčice, a ne igrati se loptom. No, na kraju sam se pomirila s tim. Ona voli nogomet i neka ga igra. Kod nje je sad sve s motivom nogometa, na pernici je logo Barcelone – priča mama Karolina.

Franka trenira samo godinu dana, a ako nastavi napredovati ovom brzinom, bit će od nje prava sportašica, kaže trener.

– Samo dva dječaka imaju jači udarac od nje. Visoka je i odlična u drugim sportovima. Bit će ona nova Blanka ili Janica – kaže ponosni trener Damir Kučan.

Dres novopečenog europskog prvaka Barcelone najomiljenija su odjeća toj zelenookoj djevojčici, no voli ona i domaći nogomet.

"Leo Messi je najbolji"

– Obožavam gledati nogomet, Ligu prvaka, a najbolji mi je Leo Messi. No, i Dinamo dobro igra, ali hrvatska reprezentacija mi je najbolja i njihove tekme su mi super – objašnjava Franka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije