Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKE CIJENE NAJMA

Garažu u Velikoj Mlaki preuređuje u stan: 'Tražit ću 500 eura mjesečno, mislim da to nije previše'

Foto: RTL
1/3
26.02.2024.
u 21:36

Brojnim građanima zbog visokih cijena na tržištu nekretnina isplati se iznajmiti nekretnine koje posjeduju, a među njima je i Senad iz Velike Mlake koji kroz nekoliko mjeseci planira svoju garažu pretvoriti u jednosoban stan

Mislim da 500 eura nije previše s obzirom na to što čujem, kako se drugi stanovi na ovom području iznajmljuju, čini mi se da je to realna cijena. Ima i zainteresiranih, već neki ljudi koji su čuli da ću to preurediti u stan su me pitali kad, što i kako, ispričao je Senad Jašaragić iz Velike Mlake koji je svoju garažu odlučio preurediti u jednosoban stan i početi ga iznajmljivati. Kako prenosi RTL Danas, prosječna cijela najma u Zagrebu trenutno je oko 15 eura po kvadratu. 

- Ne može se naći ispod 600 do 700 eura stan s jednom odvojenom spavaćom sobom, govorimo o garsonijerama gdje je sve u jednom - i takav stan vam je 700 eura, da ne govorimo o suterenu, on je možda 650, a uređen je katastrofalno - objasnio je agentica za nekretnine Amra Gluhić. 

>> VIDEO Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

1/10

Primjerice, stan za najam u novogradnji od 50 kvadrata na zagrebačkoj Ferenščici nudi se za 750 eura plus režije. Mreža mladih zbog suludih je cijena pozvala Vladu da reguliraju cijene dugoročnog najma i da se pobrinu za povoljnije kredite za mlade. 

- Kako mlada osoba može, ako zarađuje otprilike 1000 eura mjesečno, kako može plaćati najamninu stana 600 do 700 eura? - objavnio je Nina Popović iz Mreže mladih Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 16

SL
SlavaAP
23:57 26.02.2024.

Kako je ovo uopce legalno, kakvo crno preuredivanje garaze. Postoji li inspekcija u ovoj drzavi, ovaj jos javno reklamira garazu. Boze sacuvaj drzave i zakona

Avatar Heisenberg
Heisenberg
21:44 26.02.2024.

Znači ja sam debil što garsonjeru u V.Gorici iznajmljujem za 300 eura! Žao mi ljude derat!

AN
AnaJosipNikoAntonio
23:47 26.02.2024.

Zanima me nakon uvođenja poreza na nekretnine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije