Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
advent

FOTO Zasvijetlilo božićno drvce na Jelačić placu

božićno drvce,advent (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
02.12.2012.
u 19:45

"Advent u Zagrebu" trajat će do kraja prosinca, a zona zabave širi se na Britanac, Stross i Muzej za obrt

Postavljanje božićnog drvca na Trgu bana Jelačića i paljenje prve svijeće na adventskom vijencu označilo je početak predblagdanskog razdoblja u metropoli te početak "Adventa u Zagrebu". Bogat adventski program održavat će se na zagrebačkim trgovima i ulicama u središtu grada do kraja prosinca, a osim tradicionalnog ugostiteljskog šatora na Trgu i adventskog sajma u Gajevoj i Bogovićevoj ulici,  prvi put je predstavljen i program  Fuliranje kod Uspinjače, Skijanje i grudanje na Strossu te Advent u Muzeju za umjetnost i obrt. Također, na prigodno osvijetljenom Zrinjevcu u večernjim satima održavat će se glazbeni program, a prolaznici će moći uživati u specijalitetima zagrebačke kuhinje, krpicama sa zeljem, jabukama u šlafroku ili zapečenim štruklama.

>> Advent u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt

Komentara 2

BO
bomba
09:55 03.12.2012.

Zagreb O čemu ti? Pa krenuli su sa prvom adventskom svijećom i tako obilježili predblagdansko raspoloženje ili ozračje. Bez bora nema ni osječaja da nam se Božić sprema. Ovo je lijepo za vidjeti i svi koji dolaze u grad za za vrijeme adventa osječaju se radosnije kad vide bor jer on ima svoju toplinu i grije ljude oko srca a tebe vidim ne dira jer si hladan i sam sebi težak.

ZZ
Zagreb Zagreb
09:02 04.12.2012.

Bomba, Adventski vijenac sa svijecama je napravljen u pravo vrijeme,.ali bor se ne kiti i svijecice ne pale za Advent nego za Bozic. Zato se zove bozicno drvce a ne adventsko. Bor se kiti i svijecice pale na Badnjak jerer svjetlo simbolizira rodjenje Isusa Krista koji je svjetlost svijeta. I ja jedva cekam da dodje Bozic jer je lijepo vidjeti sve okiceno, osvjetljeno, toplo i radosno, a tako se svi osjecamo rodjenjem Isusa. Komecijalizacija Bozica je stigla i do nas, kopiramo svijet koji nema pojma znacenje Bozica, njima s Bozicem se svjetlo gasi a nama katolicima se tek onda pali. Eto, o cemu ja govorim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije