Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNA 2022. GODINA

Građani diljem Hrvatske proslavili Novu godinu! Pogledajte atmosferu s dočeka

Foto: PIXSELL
1/59
01.01.2022.
u 02:00

Sretna Nova godina! Točno u ponoć na brojnim trgovima Hrvatska je uz vatromet i slavlje dočekala 2022. U nastavku pogledajte atmosferu sa slavlja diljem Lijepe naše.

Građani diljem Hrvatske dočekali su Novu 2022. godinu na trgovima svojih gradova, a najveća slavlja bila su u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Karlovcu...

Brojni građani tradicionalno su se okupili povodom dočeka Nove godine na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Foto: PIXSELL

Zagreb uz vatromet i pjesmu uplovio u 2022.

Slavlje u Zagrebu je počelo još u 18.30 sati. U 20 sati građane su zabavljali Filharmoničari koji su održali koncert posvećen legendarnom Queenu, a nakon toga su krenuli i koncerti Filipa Rudana, Lu Jakelić, Igora Drvenkara i ostalih. 

Svoju čestitku sa pozornice na Jelačić placu po prvi puta je uputio odlično raspoloženi gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U Novu godinu građane je uveo popularni bend Psihomodo Pop, a za ulazak u prostor predviđen za gledatelje bila je potrebna  COVID potvrda. 

Još jedan doček u iščekivanju u Petrinji

Brojne Petrinjke i Petrinjci novu 2022. godinu dočekali su kao i 2021., izvan svojih domova nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio 29.12.2020.

Nekolicina njih okupila se u "Centru novog života" u kontejnerskom naselju na Sajmištu

31.12.2021., Petrinja - Docek Nove godine u kontejnerskom naselju. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Doček organiziran i u Glini

Stanovnici Gline baš kao i Petrinjci još jednu godinu dočekali su uz nade i želje za što bržom obnovom i sanacijom posljedica potresa. Glinjani su u Novu godinu "uklizali" na gradskom klizalištu, a na dočeku nije nedostajalo niti dobre glazbe baš kao i jela i pića.

Četiri proslave u Splitu

Splićani i njihovi gosti Novu godinu dočekali su u četiri ugostiteljske zone u sklopu splitskog Adventa, na bedemu Cornaru, Perivoju, Zvončacu i Mertojaku s različitim novogodišnjim programima.

31.12.2021.,Split- Za dobro rasopolozenje na doceku Nove na bedemu Cornaro pobrinuo se XXS Band. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Novu godinu u Perivoju, u samom središtu grada, posjetitelje uvode Marko Pecotić Peco i Silvia Dvornik, koji izvode domaće i strane hitove. U Perivoju su na ulazu tražili covid potvrde, a oni koji ih nisu imali mogli su se ondje testirati.

Na bedemu Cornaru goste u 2022. godinu uvodi XXS Band

31.12.2021.,Split- Docek nove godine na Zvoncacu uz TBF. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Thrill Band počeo je zabavljati posjetitelje na Zvončacu u 20 sati. Od 22 sata ondje nastupaju TBF,  a posjetitelji su kupnjom ulaznice osigurali i testiranje na ulazu.

31.12.2021.,Split- Docek nove godine na Zvoncacu uz TBF. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U četvrtoj zoni, na Mertojaku, održava se Kazetofon party na kojemu gosti besplatno uživaju u glazbenom programu DJ-a koji pušta najveće hitove osamdesetih i devedesetih godina. Na sva četiri mjesta posjetitelji imaju bogatu gastronomsku ponudu.

Tisuće Dubrovčana i gostiju feštalo na Stradunu

Dubrovčani i njihovi gosti, njih ukupno oko šest i pol tisuća, Novu su 2022. godinu dočekali na Stradunu uz koncert glazbenih skupina Vatra i Silente te uz spektakularni vatromet, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Na dobro vam došla 2022. godina. Neka vam donese puno zdravlja u sreće. Hvala 2021. što je otišla. Uživajte i živjeli!", poručio je Franković.

Dubrovački doček održan je s epidemiološkim mjerama jer se u ograđeni prostor pred pozornicom moglo ući samo s valjanom COVID potvrdom.

Program dočeka počeo je u petak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Domenicu na Stradunu, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik ispred crkve sv. Vlaha.

Prema informaciji gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi oko šest i pol tisuća gostiju, većinom iz regije, a otvoreno je dvanaest hotela.

Gradonačelnik Bulj pozvao u "slobodni" Sinj na Crvenu jabuku

31.12.2021., Sinj - Docek Nove godine uz Crvenu jabuku. Gradonacelnik i Mostovac Miro Bulj pozvao je ljude da dodju na docek u Sinj koji je nazvao slobodnim gradom Photo: Sasa Tadinac/PIXSELL
Foto: Sasa Tadinac/PIXSELL

U Sinju na dočeku je nastupila Crvena jabuka koja je zabavljale građane okupljene na, kako je sam gradonačelnik Miro Bulj rekao dočeku koji je slobodan za sve, odnosno covid potvrde nisu bile potrebne za doći na doček.

31.12.2021., Sinj - Docek Nove godine uz Crvenu jabuku. Gradonacelnik i Mostovac Miro Bulj pozvao je ljude da dodju na docek u Sinj koji je nazvao slobodnim gradom Miro Bulj Photo: Sasa Tadinac/PIXSELL
Foto: Sasa Tadinac/PIXSELL

Bulj je na svome Facebooku podijelio i više videa s atmosferom s dočeka. Gradonačelnik je također u ponoć uputio prigodnu čestitku.

Osijek slavio uz Ivana Zaka

Uz dočeke u svojim domovima i ugostiteljskim objektima Osječani su 2022. godinu dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, u zajedničkoj organizaciji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Uz čaj i kuhano vino okupljene građane koncertnim nastupom zabavljao je Ivan Zak, a točno u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, novu 2022. godinu čestitali su im župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Doček Nove godine organiziran je u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, pa je Trg ograđen, a u Gradskoj upravi najavili su kako će u ograđeni prostor moći ući samo građani s valjanim covid potvrdama.

I ove godine na Silvestrovo organiziran je doček dječje Nove godine u Parku kralja Držislava, a uz nastup Mije Dimšić, najmlađim sugrađanima u podne su novogodišnje čestitke uputili župan Anušić i gradonačelnik Radić.

Karlovčani slavili u dobroj atmosferi na Promenadi

Iako je otkazan organizirani doček Nove godine brojni Karlovčani okupili su se oko glazbenog paviljona na Šetalistu dr. Franje Tuđmana i uz vatromet dočekali Novu 2022. godinu

01.01.2022., Karlovac - Iako je otkazan organizirani docek Nove godine brojni Karlovcani okupili su se oko glazbenog paviljona na Setalistu dr. Franje Tudmana i uz vatromet docekali Novu 2022. godinu. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Rijeka bez organiziranog dočeka

Na riječkom Korzu nije bilo tradicionalnog dočeka, no on je svejedno bio organiziran na nekoliko mjesta. Također, organizirali su ga brojni ugostitelji koji u Rijeci kao i u cijeloj zemlji u novogodišnjoj noći smiju raditi do 2 sata.

31.12.2021., Rijeka - Docek nove godine u Rijeci. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

>> Pogledajte veliku foto-galeriju dočeka 2022.!

1/45

>> VIDEO Ovo su proročanstva Nostradamusa za 2022. godinu

Komentara 10

VI
Vivian
22:59 31.12.2021.

Nadam se da 'ravnozemljasi' nece biti odgovorni za zaraze globusara u ovoj ogradi.

JO
jorgen
23:42 31.12.2021.

Vidim pomno se biraju kutevi fotografiranja kako ne bi bilo očito da se vrlo malo građana našlo na trgu.

RE
RedTree
01:09 01.01.2022.

Ljudi moji sretna Vam Nova! Prvo zdravlja svima, drugo da ode nam ova nesreća, a prije toga, nadam se uskoro ove ograničavajuće potvrde. I da konačno bude više poštenja i pravde u ovom našem društvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije