Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čudno da nema mrtvih'

Balkoni vise nad špicom, oguljena žbuka, popucali zabati... Opasne zgrade u centru prijete prolaznicima

04.05.2023.
u 14:23

Milena Bekić Milinović s dvoje je kolega iz Mjesnoga odbora izradila popis najoštećenijih zgrada u centru, među kojima je i ona u Preradovićevoj 19-23. Najopasnijom se čini zgrada u Masarykovoj 10, gdje se zabat pod čudnim kutom nagnuo nad pločnik, a sve osigurava gurtna. Iznad špice u Preradovićevoj i terasama restorana u Teslinoj vise balkoni iz kojih viri armatura. Najgori su nas prizori dočekali u Berislavićevoj, gdje je oštećeno 80% zgrada, a na većini ulaza u oči upadaju oznake apartmana. Nije bolje ni u Gundulićevoj, gdje smo kod broja 22 uočili otpali komad zida nad prozorom, dok se drugi još drži

Ključne riječi

Komentara 11

SL
slon
15:21 04.05.2023.

Ja sam neki dan pobrojao u strogom centru preko 100 zgrada koje zahtijevaju hitnu sanaciju. Da se razumijemo nije država niti grad dužna obnavljati privatnu imovinu - to su dužni vlasnici - no država bi trebala zaprijetiti takvim vlasnicima pod prijetnjom izvlaštenja i preuzimanja brigu na sebe. Ako ne vodiš brigu o svojoj privatnoj imovini koja graniči sa javnom površinom onda će država preuzeti brigu a tebe izvlasitit i izseliti. Dakle svi vi koji mislite da je vašu državnu imovinu dužan obnoviti i o tome voditi brigu netko drugi - u gadnoj ste zabludi - zato postoji osiguranje, ako ga nemate onda je to vaš problem.

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
22:49 04.05.2023.

Radim u središtu grada i dok hodam do ureda, svaki dan razmišljam što mi može pasti na glavu - podboltani ne podboltani balkoni, ukrasi, komadi fasade.... Naravno, dobar dio stanara (to su ovi koji su 70+ godina u tuđim stanovima) ne žele održavati stambene zgrade, plaćati pričuvu...... Moja kuća, u kojoj živim, nije u "cvijetu mladosti", no u potresu joj nije bilo ništa - održavamo je i ulažemo. I da nitko nam to ne plaća, sami financiramo, sami se zadužujemo, sami otplaćujemo.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
16:13 04.05.2023.

cija je odgovoronost ako taj komad padne na nekoga? kucni savjet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije