Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretrpio ogromnu štetu

FOTO Tužni prizori: Park Mladenaca u Novom Zagrebu danima stoji razoren od nevremena

Olujno nevrijeme uništilo Park mladenaca u Zagrebu, srušena stabla još nisu uklonjena
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/47
28.07.2023.
u 14:52

U parku se nalazila knjiga u koju su mladenci upisivali svoja imena, a krasi ga i brončana skulptura "Mladenci".

Nevrijeme koje je prošlog tjedna zahvatilo Zagreb nije ostavilo niti jedan kvart netaknutim. Stradao je i popularni Park mladenaca u Sigetu. Olujno nevrijeme s jakim vjetrom i obilnom kišom ostavilo je iza sebe razbacane grane i porušena stabla koja su nanijela velike štete u parku.

Već više od tjedan dana gradski radnici čiste grad i uklanjanju porušena stabala. Međutim, u Parku mladenaca još uvijek nije sve raščišćeno. Prekrasne lipe, japanske trešnje, javori, breze, magnolije, jorgovani, kesteni, topole i druga stabla koja su desetljećima krasila ovaj park sada su devastirana. 

Mnoga od njih su polomljena ili iščupana iz korijena, a neka su čak pala na dječji parkić, što predstavlja ozbiljnu opasnost za najmlađe.

GALERIJA: Najromantičniji park u Zagrebu stradao u nevremenu

Olujno nevrijeme uništilo Park mladenaca u Zagrebu, srušena stabla još nisu uklonjena
1/47

Inače, najromantičniji zagrebački park nalazi se u Sigetu, kraj slavne zgrade Super Andrije. Prvo stablo zasađeno je 1964., a posljednje 1978. godine. 

Podignuli su ga mladenci koji su pri stupanju u brak zasadili stablo kao simbol svoje ljubavi. Za sadnju stabla morali su uplatiti određeni iznos, a mogli su izabrati vrstu drveta koju su htjeli i biti prisutni tijekom sadnje. 

U parku se nalazila knjiga u koju su mladenci upisivali svoja imena, a krasi ga i brončana skulptura "Mladenci". 

Komentara 4

LL
lijepa_li si
15:30 28.07.2023.

kak bi rekel naš najveći "purger" ljubitelji velikog mb? moreju da se frigaju, on i još masa prevarenih vole tomeka i kad ništa ne dela!

PA
Pahor
15:14 28.07.2023.

Pa eto, rastali se ljudi, ovi iz Muzemo ionako vise vole gej zajednice pa im nije vazno srediti park

OB
Oblivion
16:05 28.07.2023.

Odmah obnoviti parkove, azile za životinje, crkve i ako pto ostane onda ljudima kuće mada mi se čini da je samo nekolicina idiota ko ja koji plačamo osiguranje imovine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije