Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastapunka

Finski konceptualni umjetnik otvara izložbu fotografija u Zagrebu

03.09.2020.
u 14:16

Izložva se otvara u četvrtak, traje do utorka, a na otvorenju će posjetitelje zabavljati Trio Loco koji će puštati long play ploče.

Johannes Rantapuska, finski konceptualni i vizualni umjetnik s berlinskom adresom, proputovao je svijet s analognim fotoaparatom. Neobične motive, drugačije od klaične turističke fotografije koje je zabilježio u brojnim mjestima diljem Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Latinske Amerika mogu se pogledati od četvrtka, 3. rujna do utorka, 8.rujna (osim nedjelje) u Galeriji Siva u sklopu Autonomnog kulturnog centra Attack. 

Johannes Rantapuska je vizualni te konceptualni umjetnik rođen 1984. u Espoou (Finska). Završio je fakultet umjetnosti i dizajna u Helskinkiju 2010. godine. Bavi se analognom fotografijom te različitim načinima izričaja pomoću kojih publici predstavlja svoje ideje i razmišljanja. Živi i radi u Berlinu.

Izložba je mješavina fotografija s dvije prijašnje autorove izložbe - Trespassenger u Helsinkiju u galeriji Make Your Mark 2019. i grupne izložbe Infiltration, također u Helsinkiju u galeriji Sic Space 2020. Radove umjetnika možete pogledati na njegovom Tumblr i Instagram profilu. 

Na otvorenju izložbe u dvorištu Medike goste će zabavljati Trio loco: Chupson+Mradar+Sticky Steps i njihova slekcija muzike isključivo s Lp-jeva.

Zbog nastale situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa u galeriju Siva može u jednom trenutku ući do 5 ljudi pa će se druženje i otvorenje održat će se stoga u dvorištu ispred galerije Siva i kluba Attack.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije