Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava pod maskama

Fašnički vikend u Velikoj Gorici

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
26.02.2014.
u 19:35

Fašnička povorka u subotu, 1.3.2014., kreće u 14 sati iz Školske ulice, zatim zapadnim dijelom Trga kralja Petra Krešimira

- Sve ekipe užurbano dovršavaju zadnje detalje, a ideje i maske za subotnji nastup skrivaju se u velikoj tajnosti, javljaju Kronike Velike Gorice. Za svoje maskirane nastupe priprema se i više od 700 mališana u vrtićima i školaraca te zajedno s roditeljima, tetama i nastavnicima šiju kostime i uvježbavaju program s kojim će nastupiti na pozornici Malog fašnika – kažu iz Turističke zajednice grada Velike Gorice koja je kao organizator 105. turopoljskog fašnika dobila suglasnost za privremeno zatvaranje ovih velikogoričkih ulica: dijela Trga kralja Petra Krešimira IV, Zagrebačke ulice, dijela Ulice Slavka Kolara, dijela Kurilovečke ulice, Školske i Trga kralja Tomislava za sav promet. Ulice će od 13.45 do 17 sati, izuzev Školske ulice koja se zatvara od 12.00 do 17.00 sati.

Start u 14 sati

Fašnička povorka u subotu, 1.3.2014., kreće u 14 sati iz Školske ulice, zatim zapadnim dijelom Trga kralja Petra Krešimira, skreće lijevo na Trg kralja Tomislava, nastavlja Zagrebačkom ulicom do Pučkog otvorenog učilišta gdje maskirane grupe izlaze iz alegorijskih vozila, a vozila formiraju kolonu do križanja s Ulicom HBZ, a zatim u pratnji policije skreću desno u Ulicu HBZ i dalje do parkirališta gradskog stadiona.

Obilazni pravac iz smjera Siska prema Zagrebu i obrnuto bit će Avenijom Pape Ivana Pavla II  i Ulicom A.K. Miošića.

Obilazni pravac

Obilazni pravac za vođenje linija javnog gradskog prijevoza putnika bit će Trgom kralja Petra Krešimira IV, Sisačkom ulicom, Avenijom Pape Ivana Pavla II, Ulicom Hrvatske bratske zajednice te Zagrebačkom ulicom.

-  Autobusna stanica preko puta Robne kuće Mercator se privremeno ukida te molimo putnike da odaberu ili stanicu na Glavnom kolodvoru ili u Zagrebačkoj ulici kod  Centra za odgoj i obrazovanje. Zahvaljujemo građanima na  razumijevanju  i pozivamo sve da osobnim pozitivnim stavom prema Turopoljskom fašniku doprinesu stvaranju dobrodošlice  gostima koji dolaze iz cijele Hrvatske. Iskoristite fašnička događanja za razbibrigu i dobru zabavu te naoružani veseljem i dobrom voljom krenite na goričku špicu s maskom na licu –  poručila je direktorica Turističkog ureda Velike Gorice Milada Mesarić.

Cijeli članak pročitajte ovdje

>> Put na Fašnik. Ili možda besplatni crtići ili razgled grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije