Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Evening Standard toliko "lajka" Zagreb da ga je uvrstio na "bucket listu"

zagreb
Luka Stanzl/PIXSELL
20.10.2016.
u 17:00

Londonske novine glavni grad Hrvatske preporučuju kao mjesto "koje definitvno treba vidjeti prije smrti"

Hrvatska je dobro poznata po svojim otocima, no njen glavni grad još se drži čvrsto ispod radara. Upravo to hitno treba mijenjati, piše London Evening Standard, koji Zagreb smješta na popis gradova koje svakako u životu treba vidjeti. Točnije, navode u ovim londonskim novinama, hrvatska metropola svakome bi se trebala naći na “bucket listi”, odnosno popisu stvari koje se moraju vidjeti ili napraviti prije smrti. Malo možda i ekstremno na prvu, ali u tekstu novinara Bena Noruma, koji je u Evening Standardu izišao prekjučer, Zagreb je zaslužio same hvalospjeve u svakom mogućem segmentu, od izgleda, povijesti, hrane i pića do smještaja i kulture. Jer, smatraju londonske novine, naša je metropola najposebnija baš zato što se uopće i ne trudi biti takvom.

“Zagreb se ne pokušava natjecati s, primjerice, Barcelonom ili Berlinom. Ali što se tiče kulture, povijesti i gastroscene, grad udara daleko iznad svoje kategorije”, pišu u novinama iz Londona, u kojima smatraju kako naš glavni grad, zahvaljujući utjecajima zemalja s kojima je u prošlosti Hrvatska bila u vezama, izgleda kao “spoj Bologne i Berlina”. Hvale i Gornji grad, koji se, kažu, posebno mora posjetiti u društvu turističkog vodiča za potpun povijesni doživljaj, a pri spuštanju iz “uskih ulica nalik labirintu”, treba svakako svratiti na “ukusnu hranu”. I vrlo jeftinu. Jer, zaključuju na britanskom otoku, Zagreb je za Londončane vrlo jeftin. Uz avionsku kartu od svega 120 funti, plus povoljan smještaj i hrana, glavni je grad Hrvatske idealan za odmor. “Jeftino, ali daleko od prljavo jeftinog”, uvjeravaju svoje čitatelje u Evening Standardu, koji je Zagrebu odao još jedno veliko priznanje.

New York Times, Guardian, LA Times, naime, samo su neka od tiskanih izdanja koja su hrvatsku metropolu već stavila na kartu mjesta koja obvezno treba posjetiti. Na zadovoljstvo Zagrepčanima, koji na svoj grad trebaju biti ponosni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije