Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šiljakovina

"Dvije garaže i dio kuće – nestao je. Prestrašeni smo."

'30.12..2010  Siljakovina, Velika Gorica-Obitaljska kuca obitelji Bukovic koja je napola srusea zbog klizista. Branka Bukvic sa sinom Marijom ispred sruneog dijela kuce. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/3
30.12.2010.
u 17:05

Branka Buković prima obiteljsku mirovinu od tisuću kuna koja nije dovoljna za sanaciju ijednog kvadrata , a prostorija u kojoj su sada mogla bi se urušiti svakog trenutka

Tročlana obitelj Buković iz goričke Šiljakovine i dalje spava u ruševnoj kući. Mjesec dana nakon što se aktiviralo klizište, o čemu je pisao Večernji list, Bukovići su ostali u opasnim ruševinama obiteljske kuće čiji dio je prošloga tjedna progutala zemlja usred bijela dana.

 Danima bez vode

– Dvije garaže i dio kuće nestao je u trenutku. Prestrašeni smo da će se to dogoditi i s nama. Živimo u prostoriji koja je opasna za život i nemamo kud – rekla je očajna vlasnica Branka Buković.

U trenutku kada se kuća srušila bili su u jedinoj prostoriji koja im je ostala cijela, no i zidovi oko nje popucali su i pitanje je kada će se sve srušiti.

– S malim djetetom već danima spavam na jednom krevetu kraj vatre. Nemam ga gdje okupati, a susjedi mi donose vodu u bocama kako ne bismo bili žedni – kaže Buković.

Iako je Grad obećao još prije mjesec dana da će im pomoći, do sada nisu napravili ništa, a njena obiteljska mirovina od tisuću kuna mjesečno koju je naslijedila od pokojnog muža nedovoljna je da bi sanirala i kvadrat.

– Ako i poginemo, nitko neće znati. Teško mi je zbog djeteta koje je tek pošlo u školu, a već danima ne može pratiti nastavu zbog ovoga – dodala je Buković.

Pomoć od 40 tisuća kn

Hoće li im Grad Velika Gorica pomoći, još nije jasno. Naime, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti Dubravko Katulić ponovio je obećanje da je Županija osigurala 40 tisuća kuna pomoći te da će i Grad sudjelovati u sanaciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije