Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga fraza uspostave tramvajskog prometa

"Dvanaestica" od sutra ponovno vozi do Dubrave, linija 5 vraća se na staru trasu

03.05.2020.
u 21:33

Vozit će drugačijom rutom, odnosno neće ići preko Trga bana Jelačića, već Ulicom grada Vukovara, preko Držićeve i Šubićeve

Tramvajska linija 12 sutra će biti puštena u promet, javljaju iz ZET-a, i to s početnom stanicom na Ljubljanici i posljednjoj u Dubravi.

No vozit će drugačijom rutom, odnosno neće ići preko Trga bana Jelačića, već će kod Cibone skretati desno prema Ulici grada Vukovara, a potom će Držićevom i Šubićevom preko Kvaternikova trga do Maksimirske ceste na svoju redovnu trasu te do Dubrave. Dio je to druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, a novost je i da se i "petica" vraća na svoju redovnu trasu prema Dubravi i Prečkom, odnosno vozit će, dakle, od okretišta u Prečkom preko Savske ceste, Ulicom grada Vukovara, Držićevom, Šubićevom, potom će stati na Kvaternikovu trgu pa preko Maksimirske do Dubrave.

09.04.2018., Zagreb - Dubrava, zagrebacko gradsko naselje koje se nalazi na krajnjem istocnom dijelu grada. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

- Podsjećamo, od 27. travnja tramvajska linija 3 prometuje trasom Ljubljanica – Ulica grada Vukovara – Savišće, dok linija 14 prometuje od Zapruđa preko remetinečkog rotora do Ljubljanice - ističu iz ZET-a. Tramvajske linije vozit će prema prilagođenom rasporedu vožnje. Detaljnije informacije o trasama linija kao i važećem rasporedu dostupne su na www.zet.hr.

- Stručne službe ZET-a u suradnji s ostalim interventnim službama svakodnevno su na terenu i intenzivno rade na osiguravanju uvjeta kako bi tramvajski promet i na ostalim linijama nastavio postupno uspostavljati - zaključuju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije