Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

Društvo Elicom d.o.o. nije sklopilo ugovor s Gradom Zagrebom za poslove javne rasvjete u 2014.

Javna rasvjeta Elicom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.02.2014.
u 22:38

Društvo ELICOM d.o.o. je na javno objavljenom natječaju dalo ponudu za obavljanje poslova održavanja javne rasvjete sa potpuno istim jediničnim cijenama kao i u svojoj ponudi 2010. godine

Društvo ELICOM d.o.o. i gospodin Ivan Mučnjak, putem svojih punomoćnika, Odvjetničkog društva Krajinović i Jurčić iz Zagreba, reagiraju na članak Isti posao održavanja javne rasvjete danas plaćaju 14 milijuna kuna više nego 2010. godine.

Ispravak objavljujemo u cijelosti: 

Društvo ELICOM d.o.o. i gospodin Ivan Mučnjak u cijelosti demantiraju sve uz njih vezane netočne informacije navedene u članku autora Sergej Novosel Vučkovića objavljenog u članku pod nazivom naslovom „Isti posao održavanja javne rasvjete danas plaćaju 14 milijuna kuna više nego 2010. godine“.

U članku je autor iznio neistinite i neprovjerene činjenice kojima se insinuira da su dobili poslove mimo javnog natječaja preko obiteljskih veza da bi se „time oštetila imovina građana, a osobama bliskim gradonačelniku omogućila korist“ te ovim putem žele objektivno informirati javnost.

Društvo ELICOM d.o.o. nije sklopilo ugovor sa Gradom Zagrebom za 2014 godinu te je potpuno neistinita tvrda iz naslova članka. Za predmetni posao Društvo ELICOM d.o.o. je na javno objavljenom natječaju dalo ponudu za obavljanje poslova održavanja javne rasvjete sa potpuno istim jediničnim cijenama kao i u svojoj ponudi 2010. godine. Jedina je razlika što je Grad Zagreb u pozivu na premetni natječaj tražio puno veći obim posla, ali jedinične cijene su potpuno iste te u slučaju sklapanja ugovora Grad Zagreb će plaćati iste radove po istoj cijeni kao i 2010. godine.

Stoga je potpuno neistinita tvrdnja da se za isti posao plaća 14 milijuna kuna više nego 2010. godine jer danas još posao nije sklopljen i ne radi se o istoj veličini posla.

Društvo ELICOM d.o.o. osnovao je gospodin Ivan Mučnjak 1994. godine kao nastavak petnaestogodišnjeg obrta elektrotehničke djelatnosti. U Društvu je stalno zaposleno preko sedamdeset radnika, većinom magistri, inženjeri i tehničari elektrotehničke struke koji svakodnevno prate dostignuća i novitete u rasvjeti, redovno obilaze seminare i stručna usavršavanja te su članovi Hrvatskog društva za rasvjetu. Također ima preko četrdeset posebnih vozila potrebnih za održavanje javne rasvjete u Gradu Zagrebu te posjeduje ISO Certifikat 14001 - Sustav upravljanja okolišem.

Društvo ELICOM d.o.o. uredno i na vrijeme izvršavaju sve svoje obveze i preuzete poslove, te su na tržištu poznate po svojoj profesionalnosti i visokoj kvaliteti. Upravo zbog tih referenci, visoke kvalitete stručnih radnika i obavljanja poslova a uz najpovoljnije cijene, dobile su sve svoje poslove uredno i transparentno te dugogodišnje posluju sa nizom velikih i uglednih klijenata, a ne samo sa Gradom Zagrebom.

Njihove poslovne reference mogu se utvrditi iz poslova sa klijentima kao što su: MORH, HEP, STSI, AGROKOR, KAMGRAD, HP, HT, ZAGREBAČKI HOLDING, FRANCK, GRAD ZABOK, OPĆINA KRAPINSKE TOPLICE, HAC, ZAGORJE GRADNJA, VODOTEHNIKA, TEHNIKA, ZAGREB MONTAŽA, TEMEX  i drugi.

Društvo ELICOM d.o.o. izvodi poslove održavanja javne rasvjete Grada Zagreba punih 17 godina, a posljednje dvije godine samostalno kao glavni izvođač. Početkom 2010. godine na javnom nadmetanju predalo je ponudu s najnižom cijenom za održavanje javne rasvjete Grada Zagreba. Cijena ponude bila je 12% manja od društva HEP DP Elektra Zagreb d.d. te je odabrana kao najpovoljniji izvođač za održavanje javne rasvjete Grada Zagreba. 

Gospodin Željko Šelendić nema nikakve poslovne ili vlasničke odnose s društvom ELICOM d.o.o. niti ELICOM GRADNJA d.o.o.

Prilikom pisanja autor članka nije provjerio stvarne činjenice i istinite informacije. Društvo ELICOM d.o.o. i gospodin Ivan Mučnjak pokrenut će odgovarajuće sudske postupke radi zaštite svojih prava i naknade štete protiv svih odgovornih osoba.

>>Isti posao održavanja javne rasvjete danas plaćaju 14 milijuna kuna više nego 2010. godine

Komentara 2

MG
moj_glas
21:32 04.02.2014.

autor Sergej Novosel Vučkovićmogao bi na HRT u NU2, jer je sad dobio reference !

OL
olsonnorman89
12:25 06.02.2014.

ako je vama u interesu da ja i jos 100 zaposlenih u elikomu ostanemo bez posla amo nastavite s ovakim kvazi senzualnim vijestima kao da nema dosta zaposlenih na burzi koja je ujedno naj veca firma sa naj vise zaposlenih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije