Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Dražen Bošnjaković izabran za predsjednika Županijske skupštine

Suđenje Sanaderu: Bošnjaković i Duvnjak (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
12.06.2013.
u 14:42

HSU nije želio poduprijeti SDP-ovu kandidatkinju Mirelu Gajić, koja je bila vijećnica i u prošlom mandatu, već je za drugog potpredsjednika predložio svog člana Stjepana Orgulana, nakon čega je Orgulan izabran s 31 glasom.

Na konstituirajućoj sjednici Zagrebačke županije već su se mogli naslutiti politički preokreti. Dok je glasanje za predsjednika i prvog potpredsjednika prošlo glatko i jednoglasno, pa je tako predsjedavajući postao bivši ministar pravosuđa HDZ-ov Dražen Bošnjaković, a potpredsjednik Mario Vlahović (HSS), za drugog potpredsjednika, kojeg je trebala predložiti manjina u skupštini bila su predložena dva člana iz iste koalicije (SDP-HNS-HSU-HSLS).

Naime, HSU nije želio poduprijeti SDP-ovu kandidatkinju Mirelu Gajić, koja je bila vijećnica i u prošlom mandatu, već je za drugog potpredsjednika predložio svog člana Stjepana Orgulana, nakon čega je Orgulan izabran s 31 glasom. Prevagnuli su upravo HDZ-ovi glasovi, čiji su članovi u koaliciji s HSP AS-om, DC-om, BUZ-om i ZS-om, a koji čine većinu u vijeću. Ta koalicija ima 16 vijećnika, 15 vijećnika ima koalicija SDP, HNS, HSU, HSLS, 14 koalicija HSS, SP, Zelena stranka, tri vijećnika koalicija A-HSS i DPS te Hrvatski laburisti tri vijećnika. Svoje mandate na mirovanje su stavili ministar okoliša Mihael Zmajlović, zbog obnašanja dužnosti ministra, te Krešo Beljak kao aktualni gradonačelnik Samobora. No jedan drugi gradonačelnik Zagrebačke županije, grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, prihvatio se posla vijećnika, no kao volonter.

>>Bošnjaković: U autu sam na radiju čuo za ugovor Ine i MOL-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije