Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Dragutin Ranogajec novi čelnik Hrvatske obrtničke komore

ranogajec
Arhiva Vl-a
25.01.2011.
u 17:33

U predsjedničkoj utrci s Matom Topićem, kojemu je istekao četverogodišnji mandat, Ranogajec je pobijedio sa 42 od ukupno 74 glasa.

Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ), jučer je izabran za novog čelnika Hrvatske obrtničke komore. U predsjedničkoj utrci s Matom Topićem, kojemu je istekao četverogodišnji mandat, Ranogajec je pobijedio sa 42 od ukupno 74 glasa.

Dragutina Ranogajca za predsjednika Hrvatske obrtničke komore kandidirala je njegova matična Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, a Matu Topića Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore i Obrtnička komora Zagreb.

Ranogajcu su osnovne smjernice programa u sedam točaka zastupanje interesa obrtništva pred državnim tijelima, pravodobno i kvalitetno informiranje, edukacija obrtništva informatičkim opismenjavanjem i certificiranjem, unapređenje sustava obrazovanja za obrtnička zanimanja, jačanje promocije putem specijaliziranih sajmova u zemlji i inozemstvu, te interneta, kao i nove usluge komorskog ureda HOK-a, s ciljem da obrtnicima budu na raspolaganju profesionalci na svim razinama, od HOK-a, područnih komora do udruženja obrtnika.

Smatra da je potrebno otvoreno lobirati za prava obrtnika i slomiti sve stigme koje su im nametnute. Cilj mu je, tvrdi, stvoriti timove u komorskom sustavu koji će pomoći obrtnicima da se lakše natječu za sredstva EU, kada se otvore grant sheme. Kada je riječ o reformi komorskog sustava, naglašava da je protiv toga se udruženja brišu dekretom te da će se založiti za to da se udruženjima obrtnika osiguraju financijski uvjeti za nesmetan rad.

Novim potpredsjednicima HOK-a danas su imenovani Ivan Klarić, predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije, Stjepan Knežević, predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije, Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb te Igor Vojinović, predsjednik Udruženja obrtnika Poreč.

Kako doznajemo, Ranogajec je obrtnik trgovačke struke te kao vlasnik obiteljskog obrta zapošljava četiri djelatnika u trgovini i knjigovodstvenom servisu. Od 1990. godine aktivni je član brojnih obrtničkih asocijacija te odbora HOK-a. U rujnu 2008. godine imenovan je za vanjskog člana Odbora za razvoj i obnovu Hrvatskog sabora. Član je Rotary kluba Krapina, gdje je obnašao dužnost predsjednika, kao i član izvršnog odbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

Komentara 1

IV
ivicas
18:29 31.01.2011.

obrtnici su kod nas crne ovce gradjani treceg reda i drzava je prema njima maceha gora od snjeguljicine a ti iz komore sluze samo drzavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije