Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforma

Dr. Nogalo: Razmišljam o tužbi protiv ministra Milinovića

darko milinovic
Arhiva VL/Goran Ferbezar/VLM
Autor
Sonja Hoffman
11.06.2010.
u 09:04

Gotovi su nalazi financijske inspekcije koju je u bolnicu Srebrnjak poslao ministar zdravstva Darko Milinović. Ravnatelji bolnica najavljuju sastanak s predsjednicom Vlade.

Nakon što je ministar Darko Milinović u bolnicu Srebrnjak poslao inspekciju, a zatim i financijsku policiju da ispita kako je proračun probijen – čak 11 milijuna kuna – te je li ravnatelj bolnice dr. Boro Nogalo zaobilazio javne natječaje i izravnom pogodbom od privatnih tvrtki kupovao lijekove i potrošni materijal, pa i zapošljavao bez dopuštenja, prvi nalazi pokazuju da malverzacija nije bilo.

– Dobio sam usmenu potvrdu da spomenutih postupaka na Srebrnjaku nije bilo, a očekujem i pismeno izvješće – rekao je dr. Zvonimir Šostar, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo.  

U kojem grmu leži zec 

Ravnatelj bolnice na Srebrnjaku dr. Nogalo ogorčen je javnim napadima ministra Milinovića.  

– Razmišljam o tužbi, a ministra molim da ako inspekcija nađe išta od spomenutih malverzacija, neka dokument objavi u medijima – rekao je dr. Nogalo. Dodao je i da Milinovićevi navodi da je bolnica dužna 11 milijuna kuna nisu istiniti, te kako je riječ o najviše tri milijuna, što je posljedica odbijanja ministarstva da im se priznaju troškovi za 20.000 malih pacijenata. Što se spajanja Srebrnjaka s bolnicom Sveti Duh tiče, dr. Nogalo otkriva da zna u kojem grmu leži zec.  

– Srebrnjak je prije dva mjeseca kao referentni centar za alergije pobijedio na natječaju i od EU dobio 30 milijuna eura za uređenje i kupnju nove opreme te klinička ispitivanja – otkriva dr. Nogalo i dodaje da se pita nije li nekome cilj da jednom, kada taj novac legne na račun bolnice Srebrnjak, zakrpa i velike minuse bolnice Sveti Duh. 

Ministar ne čita poštu?  

A reakcije na najavljenu reforme stižu i s Klinike Vuk Vrhovac.  

– Ministar tvrdi da dezinformiram javnost, pa je očito da nije ni pogledao dokumentaciju koju sam mu poslao, u više navrata – rekao je ravnatelj Klinike prof. Željko Metelko.  

Naime, kada je doznao za spajanje s KB Merkurom, kontaktirao je sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a odgovor koji je dobio od nje proslijedio je ministru.  

– U njemu piše da će Vuk Vrhovec s promjenom titule samostalne klinike ili izgubi li financijsku samostalnost, izgubiti i status suradnog centra SZO-a – upozorava prof. Metelko i dodaje da je to što ministar Milinović misli da može mijenjati ženevska pravila njegova stvar.  

Što se Zaklade dijabetičara tiče, koji su jučer prosvjedovali, prof. Metelko ističe da se oni bore za svoje vlasništvo.  

– Novu zgradu Klinike izgradili su dijabetičari 1988., a onda je darovali djelatnicima Klinike uz klauzulu prava korištenja 17 četvornih metara – objasnio je prof. Metelko. Ministrovi su navodi, dodaje, o njegovoj borbi za “ravnateljsku fotelju” nepotrebni.  

– Mandat mi istječe u studenom i nisam se imao namjeru ponovno kandidirati jer do mirovine imam još dvije i pol godine – otkriva prof. Metelko i dodaje da je pretpostavka o štednji, spoje li se bolnice, pogrešna.  

– Godišnje se može uštedjeti 500.000 kuna, a ne 1,4 milijuna – tvrdi prof. Metelko i kaže da se nada da je riječ samo u pogrešci pri izračunu. U vezi sa svime najavljuje sastanak s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor.  

Ni na Jordanovcu, koji se treba spojiti s KBC-om Zagreb, atmosfera nije optimistična. – Sljedeći tjedan je sastanak na Rebru zbog gradnje skupog tunela koji bi spojio bolnice – rekao je prof. Pavelić i dodao da će, ako se s tim nastavi, otići u mirovinu jer ne želi sudjelovati u uništenju pulmološke struke.

Komentara 16

X2
xychhr-200
11:10 11.06.2010.

Da li ima bilo koji potez gdje Milinović i HDZ-enjare na vlasti ne useru stvar...?

OB
-obrisani-
11:48 11.06.2010.

SDP-ov zastupnik Ante Kotromanović već je mjesec i pol u Americi, gdje usavršava jezik. No, cijelo to vrijeme Kotromanović, koji je i predsjednik Odbora za veterane, prima saborsku plaću od 17.000 kuna.

OB
-obrisani-
10:53 11.06.2010.

Ma ne. To netko namjerno blati proslost i javnost huska lazima. Da ljudi ne bi poceli javno govoriti da im je prije bilo bolje, sigurnije, optimisticnije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije