Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knjiga žalbe

Doznali smo što Zagrepčani pišu svom gradonačelniku

poglavarstvo
Borna Filić/PIXSELL
10.01.2013.
u 09:00

Pročitali smo pohvale, pritužbe i molbe Zagrepčana upućene Bandiću u knjizi primjedbi, pritužbi i pohvala koja se nalazi na ulazu u Gradsku upravu

Knjiga primjedbi, pritužbi i pohvala koja se nalazi na ulazu u Gradsku upravu vjerojatno je jedna od najpopunjenijih “knjiga žalbi” u Zagrebu. Iako joj je svrha da građani u nju zapisuju svoje dojmove o radu gradskih službenika, najviše komentara napisano je osobno gradonačelniku Milanu Bandiću.

Čita li itko te knjige?

I dok njega većinom hvale, rad njegovih službenika kritiziraju, a čita li itko te komentare i na njih reagira, nismo uspjeli saznati. Sudeći prema primjeru gospođe Elizabete, majke sedmero djece, odgovori u najmanju ruku nisu brzi. Gospođa Elizabeta napisala je da joj ne žele produljiti ugovor o najmu gradskog stana, pa moli Bandića za pomoć, ali je još nije dočekala.

– Socijalna radnica mi je savjetovala da prije deložacije odemo u podstanarstvo, jer bismo u suprotnom mogli imati problema – kazala nam je gospođa nakon što smo je nazvali na broj koji je ostavila gradonačelniku. Ona je tek jedna od mnogih koji su zatražili pomoć u rješavanju stambenog statusa. Među njima ima i mnogo branitelja, od kojih jedan moli Bandića da dio hostela Arena u Remetincu, koji je prazan, da na korištenje braniteljima samcima: “Molim vas da nam date ondje barem po sobu od 15 kvadrata. Sobe su idealne za samce, a ne možete li nam ih dati besplatno, onda nam ih dajte za sto eura, kao što to rade u Beču.”

Osim socijalnih molbi, u knjizi se može naći i zanimljivih prijedloga poput onoga da nakon što je sagradio fontane, gradonačelnik krene u gradnju labirinta da se Zagrepčani imaju gdje zabavljati. Zanimljiva je i jedna poruka.

Brojne su i pohvale

“Bandiću i Kaliniću, pozdravlja vas akcija Occupy Croatia, vidimo se uskoro”, stoji u “prijetnji” udruge s kojom se za otvaranja fontana sukobio pročelnik Pavle Kalinić. Nisu u knjizi samo pogrde i molbe, iako ih ima najviše. Mnogi su gradonačelnika i pohvalili i uputili molitve za njegovo zdravlje, a neki su mu poželjeli i uspjeh na izborima.

>>Bandić se 'oprao' od poskupljenja vode: Nemam veze s time

Komentara 1

DA
darkozeleni
09:50 11.01.2013.

Čemu se obratiti onome kojem nemožeš vjerovati.......pisanje žalbe nema smisla......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije