Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen Cest is d’Best

Doživljaj je kad majmun Pero skoči na glavu

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/7
03.06.2018.
u 15:44

Petodnevni ulični festival, koji krasi epitet jednoga od najboljih u Europi, na šest lokacija razveselio je nekoliko tisuća posjetitelja

Glazbenici, plesači, sportaši, akrobati, klauni, performeri s lutajućim klavirom, hodajućom galerijom, Teslinom golubicom i brojnim mađioničarskim trikovima kojima su otkrili kako to da zidovi imaju uši, a drveće oči ili, pak, zašto je majmunčiću Peri najbolje na dječjim glavama...

Zahvaljujući njima središte je grada i ove godine bilo obojeno pjesmom, plesom i dobrom uličnom atmosferom kakvu može donijeti samo festival Cest is d’Best koji je ove godine proslavio 22. rođendan. Oko 700 izvođača iz cijeloga svijeta donijelo je komadić optimizma tisućama ljudi koji su u pet dana, koliko je festival trajao, prošli nekima od šest epicentara cirkuske zabave među kojima su Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, Zrinjevac, Jelačić-plac, Europski trg, Tkalčićeva ulica, Strossmayerovo šetalište te Muzej suvremene umjetnosti.


 

Šareni festival specifičan je po tome što inzistira na interakciji s posjetiteljima koji postaju i sami sudionici manifestacije. Upravo zbog toga krasi ga epitet jednoga od najboljih festivala ulične zabave u Europi. Tako su posjetitelji mogli zajedno s izvođačima sudjelovati u pastelizaciji pločnika tijekom koje im je zrinjevačko šetalište postalo umjetničko platno.

– Oduševljena sam novim izgledom Zrinjevca koji će svakome tko prođe njime poboljšati raspoloženje. Nisam ni znala da je u tijeku neki festival, ali zbog silnoga šarenila na Zrinjevcu malo sam istražila pa prošetala i drugim lokacijama – rekla je jedna od slučajnih prolaznica Matea Badrov.

Iako su festivalom, kao i svake godine, najviše oduševljeni bili oni najmlađi, odrasli su uživali u uobičajeno dobroj gastronomskoj ponudi u kojoj su mogli otkriti okuse turske, kineske, indijske, indonezijske, meksičke i, naravno, domaće kuhinje.

1/21

Komentara 1

DJ
djobu68
04:11 04.06.2018.

festival beskorisne, lijene toboze umjetnicke ekipe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije