Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stotinu izlagača

Domaći sir, pekmez i puno toga na sajmu u Boćarskom domu

sir
Arhiva Večernjeg lista
17.10.2011.
u 09:15

Prvi Dani hrane i tradicijskih proizvoda županije i grada Zagreba održani su prije devet godina.

Više od stotinu izlagača tijekom proteklog vikenda na Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i grada Zagreba u Boćarskom domu izlagalo je proizvode sa svojih poljoprivrednih imanja. Sajam koji se prvi put održao prije devet godina idealna je prilika za sve posjetitelje da kušaju i kupe proizvode domaće kvalitete. Vino, med, sir i pekmezi samo su neki od tradicionalnih proizvoda kojima se želi očuvati hrvatska kvaliteta, ali i selo, a koje su posjetitelji imali priliku kušati.

U povodu sajma obilježen je i Svjetski dan seoske žene 15. listopada, a održana je i humanitarna prodaja dječjih crteža za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Iz godine u godinu sajam je postao važno mjesto okupljanja proizvođača visokovrijednih proizvoda sa zagrebačkog područja. Sajam je otvorio zagrebački župan Stjepan Kožić koji je ujedno pozvao sve građane da dođu, kušaju domaće proizvode i na taj način podrže obiteljska gospodarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije