Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - sesvete

Dogradnjom osnovne škole završila trosmjenska nastava za 1043 đaka

OŠ Brestje u Sesvetama ima novi dio
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
04.04.2014.
u 09:29

Za održavanja Večernjakove tribine čekali su se tehnički pregled i uporabna dozvola za objekt OŠ Brestje u Sesvetama. Uloženo je šest milijuna kuna u 7 učionica, kabinete i sanitarije na 733 kvadrata. Ova je škola posljednja u Zagrebu u kojoj je nastava bila u 3 smjene. Večernjakov tim, baš kao što je i obećao, pozorno prati rokove koje su građanima dali gradski pročelnici i njihovi suradnici na tribini održanoj u Sesvetama

Dogradnjom Osnovne škole Brestje učenici s područja gradske četvrti Sesvete napokon mogu odahnuti. Za nešto više od šest milijuna kuna, koliko je utrošeno za izgradnju i opremanje škole, završila je trosmjenska nastava.

Baš ta škola bila je posljednja na području cijeloga grada koja je nastavu održavala u tri smjene, a učenici su u klupama sjedili već od 7.30 sati.
Obećanje da će se stvari promijeniti gradonačelnik Milan Bandić dao je Sesvećanima još prije godinu dana, a isto pitanje postavljali su i stanari spomenute gradske četvrti na održanoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Tada su dobili odgovor da se za dograđeni objekt čeka tehnički pregled i uporabna dozvola, a baš je ovih dana svečano otvoren novi dio. Sedam učionica, kabineta i sanitarija na ukupnoj površini od 733 četvorna metra dovoljno je za normalan rad i učenje ukupno 1043 učenika, koliko ih je upisano u toj osnovnoj školi.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

– Naš je problem sada riješen. Škola je izgrađena prije 15 godina kada ju je pohađalo 508 učenika, no taj se broj udvostručio i trebalo je osigurati mjesta za sve.

Dobili smo obećanje i zadovoljni smo njegovim ispunjenjem – rekao je Miše Kutleša, ravnatelj Osnovne škole Brestje.

Sesvečani sada s nestrpljenjem čekaju otvorenje četiri bazena pokraj Osnovne škole Iver i Srednje škole Jelkovec, igrališta s tribinama, dvoranom, a u cijelom tom kompleksu, kako je poručio pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić, očekuje ih i kuglana. Rok za otvorenje tog kompleksa je rujan 2014. godine.

Komentara 1

Avatar bojlere
bojlere
17:59 05.04.2014.

A zato od sljedeće godine OŠ Jelkovec svečano kreće u tri smjene! Projektirali novo naselje za 10000 stanovnika i u sklopu toga školu za 450 učenika. Najbolje od Hrvatske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije