Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni poziv

Dodjeljuju se parcele od 50 kvadrata u tri gradska vrta

Urbani vrtovi u naselju Prečko
Igor Kralj/PIXSELL
11.10.2022.
u 18:05

Tridesetak parcela u tri zagrebačka urbana vrta dostupno je svima koji se žele okušati u sadnji povrća. Grad je, naime, nedavno objavio novi javni poziv za besplatno korištenje vrtnih parcela u njegovu vlasništvu. Zainteresiranima su na raspolaganju 33 parcele, četiri u vrtu Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad u Mrkšinoj ulici, 25 parcela u vrtu Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak u Ulici I. gardijske brigade Tigrovi te još četiri u Sesvetama, koje su smještene na Rimskom putu.

Parcele veličine 50 četvornih metara daju se besplatno na dvije godine, a može i dulje ako se korisnici prema njima pažljivo odnose, kažu u Gradu. Prijaviti se mogu svi koji imaju prebivalište u Zagrebu ako u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju nemaju drugu obradivu zemlju. Prednost pak imaju oni koji žive na području gradske četvrti u kojoj se nalazi parcela, nezaposleni, osobe s ukupnim mjesečnim primanjima po članu kućanstva do 1000 kuna, branitelji i umirovljenici. Usto se za svakih pet godina koje je prijavitelj živio na području Zagreba dobiva po jedan dodatni bod, kao i za svakog člana zajedničkog kućanstva.

Odnedavno se, podsjetimo, prijaviti mogu i pravne osobe za "stručne ili edukativne projekte koji se provode u suradnji ili partnerstvu s Gradom Zagrebom". Više informacija dostupno je na službenim gradskim internetskim stranicama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije