Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz domaćih vinarija

Dobrotvorne vinske kapljice: Do kraja kolovoza kušajte rosé i pomozite rad udruge Nismo same

Zagreb: Izložba 'Ja sam snaga' fotografa Vjekoslava Skledara i udruge Nismo same
Josip Regovic/PIXSELL
20.08.2023.
u 10:45

U akciji sudjeluju Bastian, Bertoša, Fakin, Jakovac, Korta Katarina, Krauthaker, Puhelek, Tomaz i Veralda

Kolovoz je mjesec u znaku ružičastih vina i pjenušaca, a u zagrebačkoj vinoteci Lu-Ma obilježit će ga i humanitarna akcija "Dobro(tvorno) je piti rosé!". Do kraja mjeseca od iznosa svake kupljene butelje roséa, koje proizvodi jedna od devet vinarija uključenih u akciju, donirat će se 1,5 eura Udruzi žena oboljelih od raka dojke "Nismo same".

Dobrotvorna kapljica, koju možete nabaviti u trgovini u Prečkom ili putem interneta, dolazi isključivo iz domaćih vinarija, a to su Bastian, Bertoša, Fakin, Jakovac, Korta Katarina, Krauthaker, Puhelek, Tomaz i Veralda.

>>VEZANI ČLANCI:

-Kao vinarku i kao ženu, zbilja me razveselio poziv da sa svojim roséom budem dio ove zanimljive i dobrotvorne inicijative. Ružičasti mjesec jest listopad, no potrebe žena koje Udruga "Nismo same" pokriva, tu su cijelo vrijeme. Zbog toga je ova akcija posebno zanimljiva – pokriva period kada nitko nije fokusiran na "Ružičastu vrpcu". A što jest, jest – rosé vina su nešto što je savršeno za ljetne dane tako da sve ima smisla i za one koji će podržati kupovinom omiljenih etiketa“ izjavila je Ivana Puhelek, iz Vinarije Purek – Puhelek.

– Kupcima smo omogućili da budu dio dobrotvorne priče kroz svoju uobičajenu kupovinu, uživanje u onome u čemu inače uživaju bez dodatnog troška – poručuje vlasnik Lu-Mae Marko Baničević. Inače, udruga je u posljednjih šest i pol godina provela niz projekata za osnaživanje onkoloških pacijenata, a najpoznatija je usluga prijevoza žena na kemoterapiju "Nisi sama – ideš s nama!" koju je do sada koristilo 765 žena. 

>>VIDEO: Pomoći ću bilo kojem skloništu i svima koji imaju kućnog ljubimca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije