Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv nasilja

Dobitnica nagrade Luka Ritz: 'Ne želim da je ikoga strah živjeti'

Dodjela nagrada Luka Ritz
Anto Magzan/PIXSELL
13.06.2011.
u 21:47

Mladi učenici za svoj su trud nagrađeni godišnjom stipendijom od tisuću kuna, skulpturom i posebnim priznanjem

Leonardo Šajin (14) i Matea Vidulić (18) dobitnici su ovogodišnje, već tradicionalne Nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Mladi učenici koji zaziru od nasilja za svoj su trud jučer u Hrvatskom institutu za povijest nagrađeni godišnjom stipendijom od tisuću kuna, skulpturom i posebnim priznanjem.

– Nagradu sam dobila zahvaljujući dva projekta na kojima radim - “Juice party” i “Face u frci”. Jednostavno se držim one da na mladima svijet ostaje i ne želim da je ikoga strah živjeti.

Protiv nasilja se mora početi boriti još od osnovne škole – kaže gimnazijalka Matea Vidulić iz Malog Lošinja. Da se i sâm našao u “nezgodnoj” situaciji nije krio ni Leonardo Šajin.

– Prijatelja su vrijeđali, a on se nije znao obraniti. Pokušao sam mu pomoći jer znam da se niti jedan oblik nasilja na smije ignorirati već se mora spriječiti – govori, pak, Leonardo, inače učenik osmog razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca. Njega je za nagradu prijavila profesorica, jer je u školi organizirao prikupljanje novca za ekskurziju učenicima koji si to nisu mogli priuštiti, ali je i organizirao akciju kojom je prodajom kolača prikupljao novac za Autonomnu kuću u Vukovaru.

– Ponosan sam na ovo priznanje i nikada neću odustati boriti se protiv nasilja – kaže Leonardo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije