Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak Kajzerice

Do rujna sve škole i vrtići moraju biti gotovi, makar se radilo i 'petkom i svetkom'

bandic kajzerica
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
12.06.2014.
u 12:15

Pročelnik za školstvo Ivica Lovrić kazao je kako je sutra zadnji dan nastave te djeci poželio da se dobro odmore tijekom ljetnih praznika, osmašima je pak poželio upis srednje škole koju najviše žele

- Do početka rujna na Kajzerici se moraju završiti i dječji vrtić i osnovna i srednja škola makar se radilo i petkom i svetkom - jedini je zahtjev koji je gradonačelnik Milan Bandič postavio izvođačima radova na današnjem obilasku gradilišta. Za razliku od posljednjeg obilaska 30. siječnja kada su dijelovi škole i vrtića tek virili iz temelja, danas se gradonačelnik mogao i prošetati školskim hodnicima.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Iako je zadovoljan zatečenim stanjem, najavio je češće kontrole tijekom ljeta kako bi se i sam uvjerio da će se ispoštovati zadani rok. Nakon obilaska gradilišta gradonačelnik je sa suradnicima održao radni sastanak i oko drugih gradilišta u gradu istaknuvši da su škole i vrtići prioriteti.

Pročelnik za školstvo Ivica Lovrić također je zadovoljan kako radovi napreduju te dodao da će u rujnu na Kajzericu krenuti oko tisuću učenika u osnovnu i srednju školu te u vrtić oko 500 mališana.

- Riječ je o investiciji od oko stotinu milijuna kuna i sve će biti završeno do 8. rujna i prvog dana nastave - kazao je Lovrić. Budući da je sutra danji dan nastave, poželio je svoj djeci da se dobro odmore i napune baterije do jeseni.

- Dobro iskoristite ova dva i pol mjeseca za odmor, bavite se sportom i rekreacijom ali pomalo i obrazovanjem - poručio im je Lovrić. Osmašima je pak zaželio da upišu onu srednju školu koju i žele.

Komentara 9

DO
dotur
14:06 12.06.2014.

To se traži, udarnički tempo.

LI
liliZG
14:14 12.06.2014.

nema spavanja dok traje obnova...

BA
balansero
18:13 13.06.2014.

gradonačelnik zaboravlja kako se mora samo umrijeti, platiti porez, zaustaviti krvarenje, spriječiti gušenje sve ostalo se ne mora. kako to izgleda kad se nešto mora raditi na brzinu ili mora biti gotovo za mjesec, dva imamo slučaj vidjeti po Gradu Zagrebu gdje je investitor Grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije