Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Holding

Do 5. rujna traje natječaj za 23 direktora i plaću od 15.000 kuna

holding zgrada
21.08.2015.
u 12:30

Mogu se prijaviti kandidati s VSS-om i VŠS-om koji su tri godine bili na rukovodećem položaju i nisu kažnjavani

Kako bi "povećali kvalitetu svojih usluga, racionalizirali poslovanje i postigli druge ciljeve iz zacrtanih poslovnih planova", Zagrebački holding raspisao je natječaj za voditelje 16 podružnica i sedam trgovačkih društava koji se nalaze unutar Zagrebačkog holdinga.

Prijave za plaću od oko 15 tisuća kuna primaju se do 5. rujna, a podsjetimo da je identičan natječaj, na kojemu je izabrana većina sadašnjih čelnika tih tvrtki, bio raspisan i prije dvije godine kada je suradnike uz gradonačelnika Milana Bandića birao tadašnji šef Holdinga Slobodan Ljubičić. Tada je pristiglo čak 2800 prijava.

Sličan natječaj bio je raspisan i 2010. godine kada je putem javnog natječaja i tadašnji čelnik Holdinga, SDP-ovac Ivo Čović birao svoje suradnike. Tada je pristiglo 350 prijava. S obzirom na to da je gradonačelnik najavio kako će na javnom natječaju dio postojećih direktora potvrditi svoje funkcije, dok će neki zasigurno biti zamijenjeni sposobnijima, za očekivati je da će se svi i prijaviti.

– Ništa ne mogu komentirati – najčešći je odgovor većine direktora s kojima smo razgovarali nakon saznanja da će natječaj danas biti objavljen. U natječaju pak piše da se mogu javiti osobe s visokom, ali i višom stručnom spremom koje imaju tri godine iskustva na rukovodećim položajima, znaju raditi na računalu, znaju jedan strani jezik i nisu kažnjavane.

Iz Holdinga su kazali da očekuju prijave kvalitetnih osoba koje će preuzeti na sebe brojne izazove i poslove u gradskim tvrtkama. Za sada se nagađa da će novi posao morati potražiti čelnice Čistoće i Zagrebačkog velesajma, Gordana Krajna i Marina Pavković. No, nagađa se da će fotelje morati napustiti i neki drugi i prihvatiti nove funkcije kao što je to nedavno učinio smijenjeni direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić kojemu je ponuđeno mjesto u ZET-u. Želimir Hercigonja, čelnik Sindikata komunalnih radnika, sumnja u transparentnost natječaja.

– Od transparentnosti ovdje na kraju neće ostati ni slovo 't', jer će, kao i uvijek do sada, prevladati nepotizam, poslovne i interesne te političke veze. Bez obzira na to kakve referencije imali kandidati, o svemu će autonomno odlučiti gradonačelnik – kazao je Hercigonja. Dodao je da je Holding bio i ostao najdraža gradonačelnikova igračka.

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:11 21.08.2015.

Rodjo-party.

2X
2Xgeneral
16:32 21.08.2015.

vidjet ćemo koliko će zavičajnih pajdaša drug matan miki zaposliti s saobraćajnom, općenarodnom obranom i društvenoj samozaštiti, šišmiš školama i tečajevima, vrsnim "ekonomistima".........puno njih ima rukovodećih mjesta u vlaki poganoj, grudama i grudicama, širokom i uskom brijegu, mamić brdu, kutle salašu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije