Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ LUČKO Trinaestogodišnjak stvorio paniku i strpao kolege u bolnicu

Dječak suzavcem otrovao 25 učenika

19.11.2008.
u 00:57

Čak 25 učenika Osnovne škole “Lučko” završilo je jučer u bolnici nakon što je jedan učenik sedmog razreda u zahodu aktivirao suzavac. Od nastalog dima djeca u blizini počela su plakati i povraćati i nastala je sveopća panika. Profesori su pomogli djeci da izađu na svjež zrak, a zbog nadraženih očiju i grla te glavobolje 25 ih je kolima Hitne pomoći i školskim autobusom prevezeno u Dječju bolnicu u Klaićevoj i KBC Rebro.

Dim na izlasku iz zahoda
Djeci zdravlje ipak nije bilo ozbiljnije ugroženo te su nakon liječničkog pregleda svi osim jednog učenika pušteni svojim kućama. Taj će učenik zbog upaljene sluznice, doznajemo od pedijatra Ivana Malčića, u KBC-u Rebro provesti nekoliko dana.

Trinaestogodišnjak je aktivirao suzavac za nastave u jutarnjem turnusu, tijekom velikog odmora.

– Izašla sam iz ženskog zahoda i odjednom osjetila smrad. Pojavio se dim i odmah su mi krenule suze i zatvorile su mi se oči – prepričala nam je Kristina Sokolović, učenica 5. a razreda. Kristina je s ostalim učenicima koji su imali veće smetnje prevezena u KBC Rebro, a nakon pregleda je otpuštena jer nije imala većih problema, već samo nadražaj očiju.

Gdje je to kupio?
Različita su nagađanja zašto je trinaestogodišnjak, inače sin policajca, aktivirao suzavac. Neki učenici tvrde da je to učinio iz šale na nagovor školskog kolege. Prema njihovim riječima, dječak je poznat po malo “življem” ponašanju, ali nikad s njim nije bilo većih problema.

– Ma on je htio ispasti faca i nije mislio da će izazvati toliku paniku. I sam se prepao toga što je učinio i pobjegao – rekla nam je jedna učenica.

U školu je došla i policija. Ustanovili su da je sedmaš koristio suzavac u spreju koji mnogi kupuju za samoobranu.

No, ako je doista koristio suzavac u spreju, pitanje je kako je tako velik broj djece mogao stradati i gdje ga je uopće kupio.

Iako neka djeca misle da je dječak suzavac kupio u obližnjem dućanu, ondje nam je vlasnik kazao:
- Nikad ne bih maloljetniku prodao suzavac.

Do ravnatelja škole “Lučko” jučer nažalost nismo mogli doći, pa je izostala njegova verzija priče.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije