Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pozicija kipa

'Dječak' na Griču će gledati Katarinin trg

20.03.2015., Zagreb - Na Vranicanijevoj poljani su poceli radovi na postolju spomenika Djecak koji ce biti premjesten iz parka Gric. Spomenik je na restauraciji, a planirano je da bude postavljen za otprilike dva tjedna. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2015.
u 09:00

Smjer su odredili kipar Tomislav Ostoja i arhitekt Marijan Hržić

Postolje spomenika na Vranyczanyjevoj poljanoj, na koje će za desetak dana staviti "Kip dječaka" Tomislava Ostoje, jučer je završeno.

"Kip dječaka", koji je donedavno stajao u Parku Grič, trenutačno je na sanaciji u ljevaonici, a određen je i smjer u kojem će dječak gledati na novoj poziciji.

–Bit će okrenut prema Katarininom trgu - rekao je arhitekt Marijan Hržić, po čijem se projektu rekonstruira Park Grič, a koji je odredio smjer zajedno s kiparom Ostojom.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:34 26.03.2015.

Hm, mislim da nije u redu da se "spalio" ovoliki novac na seobu malog Borisa s jedne strane zgrade na drugu.Hržić i Silvije Novak, malo su se previše zaigrali sa bacanjem novaca na ovaj projekt. Ako Marijan šeće svoje peseke tuda, ne znači da sve mora izgledati tako kako on vidi stvari. Toliko štemanja i betoniranja za ovaj kipić i marširanje "a je to" majstora, iznjedrilo bi skoro nadvožnjak negdje drugdje u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije