Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE NAPISMENO

Dio radnika Čistoće nastavlja i večeras s prosvjedom

Čitatelj
23.01.2023.
u 23:42

Voditelj Čistoće Davor Vić rekao je na konferenciji za medije u ponedjeljak popodne da je suspendirana odluka o izvanrednim otkazima trojici radnika.

Dio radnika Čistoće i večeras nastavlja s štrajkom. Ranije je već rečeno kako će nastaviti štrajkati sve dok ne dobiju i u pismenom obliku odluku o suspenziji izvanrednih otkaza trojici radnika zbog toga što su različite frakcije otpada odlagali u isti kontejner. Sutra radnici daju nove zahtjeve Upravi i sindikatima. Nakon što su povučeni otkazi od strane Uprave traže dodatne zahtjeve, među kojima su i ispunjenje Kolektivnog ugovora, odnosno sistematizacija i koeficijente, rečeno je za Večernji list.

Podsjetite se: Radnici Čistoće prosvjeduju zbog otkaza trojici kolega

Voditelj Čistoće Davor Vić rekao je na konferenciji za medije u ponedjeljak popodne da je suspendirana odluka o izvanrednim otkazima trojici radnika.

"S obzirom na sva nova saznanja, odlučili smo privremeno suspendirati odluku o otkazima kako bi se odvoz otpada mogao nastaviti. Apsolutno nam je jasno da su naši radnici izloženi određenom pritisku. Situacija na terenu se kroz novi sustav naplate mijenja iz dana u dan, mi se borimo sa svim kapacitetima. Ovo je incident u kojem su ljudi napravili propust", rekao je Vić i potvrdio da je time udovoljeno zahtjevu radnika koji od ponedjeljka ujutro štrajkaju u znak solidarnosti s kolegama.

Podsjetimo, Večernji list u petak je prvi objavio vijest da su otpušteni dvojica djelatnika i vozač kamiona koji su prije dvadesetak dana u Središću snimljeni kako u isti kamion ukrcavaju različite vrste odvojenog otpada. Otkazi su među radnicima izazvali val nezadovoljstva.

Video: Konferencija voditelja Čistoće

Komentara 2

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
02:31 24.01.2023.

Uopće mi nije jasno zašto štrajkaju? Podržavaju kolege koji ne rade svoj posao savjesno??? Ako im uprava popusti, to znači da će takvo ponašanje i ubuduće biti nekažnjeno?

ST
stefj
01:43 24.01.2023.

Odvoz smeća dati u koncesiju, ništa drugo. Em je jeftinije, em je efikasnije, em je bolja usluga i može se raditi žestoka kontrola kvalitete. Niti nema ovakvih problema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije