Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo – Lyon

Dinamovi navijači "bojaju" grad u plavo

dinamo, navijači
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
26.09.2011.
u 09:06

Želja nam je u središtu Zagreba stvoriti pozitivno navijačko ozračje dok se bude igrala utakmica Lige prvaka između Lyona i Dinama, naglasili su iz Udruge navijača Dinama.

Počelo je ukrašavanje središta Zagreba uoči večerašnjeg ogleda s Lyonom, kojega BBB-vci ignoriraju gledanjem s tribina na gostovanjima, umjesto čega organiziraju praćenje utakmice u Tkalči. Oko podneva počelo je i ukrašavanje Dinamovim zastavama kafića u kojemu će se pratiti sraz Lige prvaka, među kojima i Old Pharmacy puba na Zelenom valu.

Nadajući se da će odaslati pozitivnu poruku o ljubavi prema nogometnom klubu i navijanju kojeg se nitko u Hrvatskoj neće postidjeti, Udruga navijača Dinama i Klub navijača BBB-a pozivaju sve obožavatelje kluba iz Maksimira na večerašnje zajedničko navijanje i druženje u Tkalčićevoj ulici.

Želja nam je u središtu Zagreba stvoriti pozitivno navijačko ozračje dok se bude igrala utakmica Lige prvaka između Lyona i Dinama, naglasili su iz Udruge navijača Dinama.

– Na neki način pokušavamo promijeniti cjelokupnu sliku o navijačkoj grupi BBB i navijačkoj supkulturi općenito među ljudima – ocijenio je Tomislav Rukavina iz udruge. 

Imamo želju za promjenom
Da se nesto u redovima navijača Dinama mijenja na bolje, svjedoči optimizam koji pristiže iz Udruge dok otkrivaju "karte" i projekte za naredne utakmice Lige prvaka.

- Imamo mi jako puno ideja, ali nas jako muči i koči administracija. Za utakmicu protiv Lyona htjeli smo napraviti gledanje na Dolcu. No, nema šanse da dobijemo dozvolu, pa smo se prebacili u Tkalčićevu, potužio se Rukavina. Imamo odličnu suradnju s tamošnjim ugostiteljima, koji su nam izašli u susret, priznaje Dinamovac Rukavina.

Što će biti s Mamićem nakon izbora?
Iz Udruge navijača Dinama i nadalje podsjećaju na bojkotiranje međunarodnih utakmica Dinama, zbog čega niti danas neće bodriti Plave u Lyonu nego u središtu Zagreba. Mi doista držimo do svojih stavova i nećemo ih mijenjati kako vjetar puše. Stoga pitamo hrvatske političare što će biti sa Zdravkom Mamićem nakon parlametnarnih izbora. Što će se dogoditi s korupcijom u hrvatskom nogometu, zapitao je Rukavina.

Transparente i zastave u Tkalču
Okupljanje navijača predviđeno je u 20 sati na Cvjetnom trgu odakle će se u koloni uz pjesmu krenuti prema Tkalčićevoj. Iz udruge pozivaju sve navijače da ponesu zastave, transparente i šalove ta da Tkalču "oboje" u plavo. Ujedno apeliraju na dostojanstveno i pristojno ponašanje, kojim će pokazati koliko se istinski voli Dinamo.

Utakmica počinje u 20.45 sati. na Novoj TV.

Komentara 19

IC
Il Croato
10:03 26.09.2011.

Bravo dečki, tako treba. Treba malo razbudit ovaj letargični grad, ovo kaj radite s bojanjem onih oronulih trafostanica i zidova je prava akcija. Lijepo se provest po gradu otkad ste se primili toga. Samo naprijed, dotojanstveno i pametno.

MA
maxxxx
10:11 26.09.2011.

BBB imaju među sobom dosta nerazjašnjenih pitanja, pa sumnjam da ovo može proći bez razbijenih glava i demoliranih kafića i tramvaja

ED
europski dinamo
14:19 26.09.2011.

Neka se izjasne za koga će navijati. Molim bez laganja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije