Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjecanje iskustva

Volonteri će u Laubi iz prve ruke naučiti kako je raditi u galeriji

Lauba
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
03.09.2014.
u 13:00

Kuća umjetnosti u Prilazu baruna Filipovića raspisala je natječaj za volontiranje na koji se mladi mogu prijaviti do 12. rujna

Kako je raditi u muzeju, koji su najnoviji trendovi u suvremenoj umjetnosti i kako organizirati kulturna događanja naučila je Marina Bubalo koja je nakon završetka Fakulteta političkih znanosti prvo radno iskustvo stekla volontirajući u umjetničkoj galeriji Lauba.

–  Volontiranje je bilo odlično jer sam stekla praktična iskustva, a imala sam priliku upoznati i kolekciju suvremene umjetnosti te raditi sa zanimljivim ljudima –  ističe Marina koja je u Laubi pisala objave za medije, držala vodstva za posjetitelje i organizirala radionice za najmlađe. 

Lauba sad opet nudi priliku za volontiranje mladima koji su tek završili fakultet ili još uvijek studiraju, a imaju dovoljno vremena za rad. Desetero odabranih tri će mjeseca raditi četiri dana u tjednu po četiri sata. Iako je volontiranje prvenstveno namijenjeno onima s humanističkih, umjetničkih ili ekonomskih fakulteta, za volontiranje se mogu prijaviti svi, a svakome se nudi i odabir zadataka prema vlastitim interesima.

–  Volontiranja organiziramo već tri godine, otkako je Lauba otvorena i to zato kako bismo mladima dali priliku da iz prve ruke vide kako je raditi u umjetničkoj instituciji –  kaže Morana Matković, kustosica u Laubi te objašnjava da se zainteresirani na natječaj prijaviti do 12. rujna. Detalje je moguće pronaći na službenim stranicama - lauba.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije