Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajedništvo

Derutno igralište susjedi pretvorili u centar kvarta

šrd kozjak,stipe gale,željko valentić (1)
Foto: Arhiva VL
1/4
24.06.2013.
u 12:18

Osnivanjem udruge, prikupljanjem potpisa i dobivanjem vlasništva nad parcelom na kojoj je igralište nastao je ŠRD Kozjak, koji vode isključivo stanovnici kvarta

Od devedesetih godina napušteno nogometno igralište u kvartu Kozjak trebalo je prije jedanaest godina postati parkiralište za autobuse. No, stanovnici Kozjaka imali su drukčije planove za derutno betonsko igralište – umjesto autobusa tamo će se ponovno okupljati zajednica.

Rade volonterski

– Htjeli smo napraviti nešto korisno za sve nas, no Grad je već imao druge planove za nj. Tada smo odlučili osnovati udrugu, prikupili smo potpise stanovnika Kozjaka sa zamolbom da mi gospodarimo parcelom. Tako je nastalo ŠRD Kozjak – objasnio nam je dopredsjednik društva Stipe Gale.

Igralište i popratne objekte trebalo je obnoviti, čega su se primili stanovnici Kozjaka. Djeca su grafitima uljepšala zidove, a odrasli su obnovili ograde, postavili bine, uredili svlačionice. Grad je priskočio u pomoć i umjesto betona postavio umjetnu travu.

- Nakon nogometnog igralište, obnovili smo košarkaško i boćarsko, a uz kazalište Žar ptica koje se nalazi odmah pokraj i koje nam je pomoglo u obnovi, ovo je postao mali centar kvarta – rekao je Željko Valentić, tajnik društva.

Sve dužnosti u društvu obavljaju se volonterski, a jedina dva zaposlenika su stručni trener za djecu i domar koji održava prostore.

Nema mu ravna

– Kada nečeg ponestane, stanovnici i vlasnici lokalnih obrta rado uskoče kako mogu. Koji put s materijalom, koji put radom. Svi oni ovdje igraju nogomet i nije im teško pomoći – objašnjava Valentić. Osim treninga za djecu, društvo redovito održava kvartovske zabave, humanitarne akcije i sportske turnire, ali i izlete za najmlađe.

– Ovo možda nije najbolje igralište u gradu, no zbog zajedništva koje je stvorilo, nema mu ravna – zaključuje Stipe Gale.

>> Uređenje okoliša OŠ Kozjak čija je obnova u završnoj fazi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije