Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TESLINA 9

Deložacija obitelji branitelja odgođena zbog nepravilnosti

obitelj ljubomira ljubicica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
04.08.2010.
u 13:06

Umjesto pakiranja stvari svoje četvero maloljetne djece Ljubomir je jutros izabrao sudjelovanje na postrojavanju prvih redarstvenika s ministrom Karamarkom.

Deložacija šesteročlane obitelji Ljubomira Ljubičića, umirovljenog branitelja i ratnog zapovjednika antiterorističke postrojbe Vojne policije, iz malenog stana u Teslinoj 9 u Zagrebu zakazana za 11 sati, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, odgođena je. Umjesto pakiranja stvari svoje četvero maloljetne djece Ljubomir je jutros izabrao sudjelovanje na postrojavanju prvih redarstvenika na zagrebačkoj Policijskoj akademiji u Svetošimunskoj. Njegova supruga Nediljka tvrdi da ga je na tu svečanost jučer osobno pozvao šef MUP-a Tomislav Karamarko. On je pak sinoć i najavio odgađanje deložacije, a danas izjavio da su uočene nepravilnosti koje se rješavaju.

Napomenimo i da su u stanu u središtu Zagreba od 29 četvornih metara, u kojem Ljubičići žive već dvadeset godina, jučer su bili i izaslanici Ministarstva branitelja kako bi vidjeli o čemu je riječ i kako mogu pomoći.

No, Nediljka Ljubičić nije suviše optimistična. Cijelo jutro čekala je da joj sudski izvršitelji pokucaju na vrata. U dvorištu zgrade okupili su se prijatelji obitelji i novinari.

Podsjetimo, prvi vlasnik stana, Vjekoslav Jakušić, Nediljki je još kao djevojci devedesetih godina pismeno dao stan na korištenje, a ona mu je zauzvrat plaćala starački dom. Nakon što je 1995. preminuo, dio zgrade naslijedila je Blanka Tomašegović, a kasnije njezina kći Erna Schneider. Od smrti prvog vlasnika Jakušića Ljubičićima su, kažu, mjerodavni u Gradu savjetovali da ostanu u stanu i uredno plaćaju režije da bi ga u neko doba što lakše otkupili. No, svaki njihov pokušaj otkupa završio je porazno, a u međuvremenu je Erna Schneider odvjetničkoj obitelji Vukorepa darovnicom ustupila nekoliko stanova i lokala na toj adresi. Ovaj u kojem žive Ljubičići je, tvrdi, prodala Anti Vukorepi, koji je to, pak, dodaje, kupovao za “svoje klijente Falatka i Predovića” - točnije njegovu užu obitelj. Tako su u darovnici kao daroprimci potpisani Marija Predović Vukorepa i Franjo Falatko (odvjetnikov zet), a u papirima se navodi i ime Ivane Vukorepe. O darovnicama Erna Schneider odbila je razgovarati, govoreći samo da sudskim putem to pokušava riješiti, no cijelo susjedstvo bruji o tome da su je Vukorepe prevarili te da starija gospođa nije ni znala što potpisuje. Naglasila je i da se protivi izbacivanju obitelji koja ondje živi dva desetljeća.

Ljubičići tvrde da su tijekom godina u stan uložili su oko 200.000 kuna. Očajni su jer preživljavaju od Ljubomirove mirovine od tri tisuće kuna (s time da više od tisuću izdvajaju za tuđi kredit), a pogođeni su jer žive pošteno, nikada nisu tražili ništa besplatno niti su ikada manipulirali Ljubomirovim braniteljskim statusom. Nediljka, trgovkinja po struci, na burzi je dvije godine, a zbog egzistencijalnih problema sada je fizički i psihički oboljela.

Komentara 59

OB
-obrisani-
23:38 04.08.2010.

Mihac, Srbine, odjebi si mater svoju u svoju otadjbinu. Ako je itko \"kreten idiotski\" to si sigurno ti. Govno troprsticko. Fuj!

BA
baš
20:31 04.08.2010.

razočarani- s pravom si razočaran, netko je nekome obećavao ono što nije mogao i nije smio i cijeli svijet to \"trubi\" ali mi nikako da shvatimo da nam rat nije mogao donijeti cjelokupni napredak. Čini mi se da bi logično bilo da se umjesto obećanja i sveopće krađe, pa i poticanja da netko živi u \"tuđem\" trebalo pozabaviti kako ustrojiti državu kao državu poštenih, radišnih, gostoljubivih i ponosnih ljudi. Dogodilo se da smo pali u ponor, ali ne zato jer su politiku vodili obični ljudi, već su je vodili ljudi nesagledivih apetita i velike komocije. Gdje somo sada, branitelje smo stjerali u kut, svatko viče da ništa nije dobio od države, oni koji su se borili moraju (natjerani su na to) vikati; zar sam se ja borio za ovo (ali samo kada je njegova kože u pitanju, dakle ponižen je i tih ukoliko je upiso \"srediti\" život sebi i obitelji makar donekle u odnosu na ono s čega je krenuo 90-e ili 91.). Sve u svemu dani ponosa i slave o kojima pričaju su prošlost, država kako je ustrojena ne može više izdržati, a ne može biti niti više kako su je do sada vodili, jer smo zaduženi i samo još malo ako nastavimo, bit će nam poput Grčke, jednio što Grčka datira iz davnih vremena svjetske povijesti, pa ne mogu preko nje preći ali to naša mlada zemlja nije. Nastavimo li ovako za neko vrijeme ćemo shvatiti tko se za što borio i za što se izborio. Nisu mogli svi biti branitelji, nisu mogli svi biti niti na prvoj crti, ali nisu svi mogli niti raditi i osiguravati funkcioniranje države u ratu. Sada najednom ispada da postoje oni koji su branili i oni koji nisu. Možda se nije loše podsjetiti da su neki bili u uniformi sretni jer su po privi puta imali plaću, možda se nije loše podsjetiti da je država do sada na različite načine za neke ipak izdvojila znatne količine novca, možda bi trebalo upitati se može li tako dalje? Dakle, da je razvijan sustav Ljubičić i obitelj ne bi bili u poziciji u kojoj jesu, ne bi sada plakali i molili, ne bi im trebali \"spasitelji\" u obliku ministra i izaslanstva, ne bi se ministar miješao i baš me zanima kakva je to pravna država koju stvara kada je sada uočio nepravilnosti, a ranije nije, kojim je to pravnim sredstvima i lijekovima uspio odgoditi deložaciju? To je trebalo biti normalno riješeno u državi za koju se borio, ne vikom i busanjem u prsa o hrvatstvu, već predanim radom, marom, uljudnošću, poštenjem i čime sve ne, zbog čega smo se tako trgali iz \"srpskih ralja\" da bi smo upali u \"čije ralje\"?

FE
Felicijen
16:10 04.08.2010.

Navik zgine ki živi pošteno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije