Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukidanje prava

Darivatelji krvi više neće imati besplatan pokaz?

ZET
Foto: Robert Anic/PIXSEL
27.12.2014.
u 14:30

– Vjerujem da dobrovoljni darivatelji krvi daju krv iz plemenitog motiva. Ne vidim puno razloga zašto bi imali pravo na besplatan prijevoz – kazala je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek

Nakon što je u gradskom proračunu osigurano dovoljno novca kako bi se i u idućoj godini umirovljenici s mirovinom nižom od 3200 kuna besplatno vozili u javnom gradskom prijevozu, besplatna vožnja u 2015. bit će ukinuta dobrovoljnim darivateljima krvi.

Tako je to barem najavila zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek naglašavajući da ne vidi razloge zbog kojih bi se osigurao besplatan prijevoz u autobusima i tramvajima za darivatelje krvi, dok umirovljenici imaju znatno ograničene prihode.

Foto: 'Marko Mrkonjic/VLM'

– Doista vjerujem da dobrovoljni darivatelji krvi daju krv iz plemenitog motiva. Ne vidim puno razloga zašto bi darivatelji krvi bili još jedna kategorija koja ima pravo na besplatan prijevoz – kazala je Švaljek za Radio Sljeme.

Komentara 47

BU
BubyZG
16:33 27.12.2014.

Besplatan prijevoz nemaju svi davatelji krvi već samo oni preko 35 ( muški ) i 25 ( ženski ) davanja. I to samo oni koji nemaju plaćen prijevoz po nekoj drugoj osnovi ( npr. svi kojima poduzeće isplaćuje naknadu za prijevoz NEMAJU pravo na besplatan prijevoz ). Dakle, u Zagrebu korisnika besplatnog prijevoza temeljem darivanja krvi ima stotinjak. Ušteda je tolika da će ZET odmah moći pojeftiniti prijevoz za sve ostale korisnike.

DO
dosaosam
17:15 27.12.2014.

Gđo Švaljek samo 4 uhljeba beskorisna sa lažnim diplomama manje u gradskoj upravi od njih 2500 i imate i dalje mogućnost da dobrovoljnim darovateljima osigurate besplatan prijevoz.Pa vi odlučite.

DU
Deleted user
17:57 27.12.2014.

Neka Švaljek-ica javno kaže imaju li još "izbjeglice" pravo na besplatnu kartu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije