Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika Dogradonačelnice

Danijela Dolenec: Reći ću vam čemu služi besmislena teza da je Tomašević kao Bandić

Zagreb: Gradonačelnik obilježio završetak radova na Domovinskom mostu
Tomislav Miletic/PIXSELL
18.04.2022.
u 14:25

Obnove škola, uređenje domova za starije, sanacija mostova nisu "Bandićevi projekti" nego projekti unapređenja gradske infrastrukture koje su Zagrepčani platili, a naša je dužnost završiti, istakla je Danijela Dolenec

Zagrebačka dogradonačelnica Danijela Dolenec na svom je Facebook računu komentirala sve češće usporedbe gradonačelnika Tomislava Tomaševića s pokojnim Milanom Bandićem. 

"Bandić je pojam koruptivne vladavine, temeljene na megalomaniji čovjeka koji je osobno vedrio i oblačio, dogovarao dilove, šakom i kapom zapošljavao svoje zaslužnike, upravu koristio da ozakonjuje njegove hirove i privatizirao vlast do razine da osobno određuje tko će gdje prodavati jagode. Medije je koristio da radi cirkus, vrijeđa i omalovažava, uz pomoć kupljenih medija kultivirao lažnu sliku sebe, a svoje odluke nikad nije smatrao potrebnim obrazlagati javnosti. Tomašević ne mora biti vaš izbor da bi se složili da je njegova vladavina dijametralno suprotna od opisane", napisala je Danijela Dolenec. Osvrnula se i na prigovore da nova vlast u gradu završava Bandićeve projekte. 

"Obnove škola, uređenje domova za starije, sanacija mostova nisu "Bandićevi projekti" nego projekti unapređenja gradske infrastrukture koje su Zagrepčani platili, a naša je dužnost završiti. Čemu onda služi ta besmislena teza da je Tomašević kao Bandić? Ta teza ima jednu važnu zadaću, a to je da uguši nadu da Zagreb i Hrvatska mogu bolje i da smo mi snaga koja donosi tu promjenu. Ni deset dana po preuzimanju vlasti neki su se već pitali u čemu smo mi različiti od Bandića.

Nije se gubilo vrijeme pokušati nas prikazati istima poput drugih, koliko god to apsurdno bilo. Jer mi nismo poput starih političkih stranaka. Mi ispunjavamo program na kojem smo dobili izbore, bez dugova ikome, bez dilova iza zatvorenih vrata, bez plaćenih oglasa.  Otvoreno komuniciramo svoje poteze i stojimo iza njih. Sigurno negdje i griješimo, ali nema sumnje u to da se s nama Zagreb mijenja. A to mnogima, koji su imali koristi od toga kako se do sada radilo, ne odgovara", zaključila je D. Dolenec.

Ključne riječi

Komentara 4

LL
lijepa_li si
15:08 18.04.2022.

usporedba je zaista besmislena. bandić je bar nekaj delao, tomašević niš!

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
09:19 19.04.2022.

Metropola je kao živi organizam koji funkcionira neprekidno. Nemoguće je voditi metropolu zaustavljanjem projekata, stopiranjem javnih nabava, sprečavanjem rada gradskim poduzetnicima, štednji na odvozu smeća, na održavanju infrastrukture, a istovremeno povećanju cijena komunalnih naknada......Zagreb se već prvu godinu mandata novog gradonačelnika unazadio za barem 5 godina, a zapušten je i izgleda sve lošije i lošije, zatrpan smećem.

JO
josmalopanestalo
10:27 20.04.2022.

koliko je zadužen i loše organiziran već 20 let dobro je da ga nismo morali već dati Mađarima ko INU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije