Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni tjedan

Danas Zagrebački solisti i Marko Tolja na Zrinjevcu, sutra LADO i Borna Šercar na Medvedgradu

Zagreb: Koncertom Zagrebačkih solista na Zrinjevcu obilježen prvi dan jeseni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
20.06.2022.
u 15:10

Zagreb Classic u četvrtak otvara ukrajinska violinistica Anastasiya Petryshak i orkestar opere HNK

Poznate skladbe W.A. Mozarta, Luke Sorkočevića, Amanda Ivančića te neke od najljepših pjesama Ive Robića, Franka Sinatre, Luisa Armstronga i drugih možete poslušati danas od 18 sati na Zrinjevcu. Izvodit će ih Zagrebački solisti i njihov gost, riječki glazbenik Marko Tolja, na koncertu koji uoči Svjetskog dana glazbe organizira Turistička zajednica grada Zagreba. 

23.09.2021., Zagreb - Koncertom Zagrebackih solista na Zrinjevcu Turisticka zajednica grada Zagreba obiljezila je prvi dan jeseni. U okviru treceg ciklusa projekta Zagrebacka glazbena doba Zagrebacki solisti izveli su sedam skladbi posvecenih jeseni u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Koncert su otvorili Jesen A. Vivaldija, a izveli su i druga tematski odabrana djela domacih i stranih glazbenika i skladatelja, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Scotta Joplina, Ljuboslava Kuntarica, Eduarda Gloza te Astora Piazzolle.rPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sutra će se zagrebačkim ulicama i trgovima moći čuti i razni glazbeni žanrovi. U periodu od 17-21 sat na Cvjetnom trgu, u Bogovićevoj, Tkalčićevoj te na Krvavom mostu, Europskom trgu i na Ribnjaku očekuju vas brojni koncerti, a uz glazbu će se partijati i iznad Zagreba. Naime, na Medvedgradu će u 19 sati nastupiti LADO i Borna Šercar's Jazziana Croatica, čija je nova suradnja inspirirana klasičnom i etno hrvatskom glazbenom baštinom.

26.03.2022., Zagreb - Velikim obljetnickim koncertom u Tvornici kulture projekt LADO Electro obiljezava 20 godina svoga osnutka. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Od četvrtka ćemo na Tomislavcu ponovno moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi pod vedrim nebom jer počinje Zagreb Classic. Otvorit će ga ukrajinska violinistica Anastasiya Petryshak i orkestar opere HNK, s početkom u 21 sat. Festival će trajati do 29. lipnja, svi koncerti bit će besplatni, a u sedam večeri guštat ćemo u koncertima milanskog orkestra Cameristi della Scala, opusu skladatelja Alfija Kabilja, "Pop misi Mediterana" Tončija Huljića i još mnogo toga. 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije