Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekologija i održivost

Danas počinje Greencajt: Jedan od govornika je BBC-jev novinar Ben Fogle

Foto: Greencajt
1/3
22.05.2024.
u 08:30

Četvrto izdanje festivala od danas do petka na Velesajmu okuplja 80 domaćih i stranih govornika, a među temama su i zero waste i umjetna inteligencija, zeleni razvoj, klimatske promjene...

Više od 80 govornika okupit će četvrti Greencajt festival, a na predavanjima, panelima i radionicama obradit će 45 tema vezanih uz ekologiju i održivost. Otvara se danas i traje do petka, a na manifestaciju koja se održava u 13. paviljonu Velesajma stižu i brojni renomirani domaći i svjetski stručnjaci. Među najpoznatijim licima ove je godine Ben Fogle, BBC-jev novinar i autor serije "Ljudi od divljine", koji će se nakon predavanja "Wild: back to the roots" pridružiti panelu na temu budućnosti turizma i razvoja Hrvatske kao hit-destinacije.

Predavanje s fokusom na istraživanje naroda, ono što ih određuje, njihove specifičnosti i prihvatljive načine življenja održat će Goran Milić, novinar i urednik emisije "What's up folks", a dr. Lučka Kajfež Bogataj, dobitnica Nobelove nagrade za mir i vodeća slovenska stručnjakinja za klimatske promjene, govorit će na temu "Kako (pre)živjeti na planetu koji ne raste?".

POVEZANI ČLANCI:

Sudionici će usto podijeliti svoja znanja o skandinavskim iskustvima, vizijama razvoja, umjetnoj inteligenciji, pametnim gradovima, "zero waste" koncepcijama, održivoj modi..., a domaći medijski stručnjaci, među kojima i večernjakovac Andrej Ribičić, voditelj projekta Rezolucija Zemlja, na panelu nazvanome "Pričamo li lovačke priče…" govorit će o tome jesu li mediji samo promatrači ili aktivno zagovaraju teme koje su neizbježne kada je riječ o budućnosti.

Trodnevno će druženje pak zaključiti koncert Damira Urbana, a uz to što ponovno donosi doista bogat sadržaj, Greencajt postavlja i standarde u industriji kroz uvođenje AI asistenta koji će osobno pratiti svakog sudionika, pružajući relevantne informacije i olakšavajući interakciju na događajima. Aktivno radi i na postizanju CO2 neutralnosti jer će prvim programom u regiji koji neutralizira ugljični otisak izračunati izravne i neizravne emisije povezane s festivalom. Projekt obuhvaća i smanjenje emisija CO2 te kompenzaciju različitim aktivnostima poput sadnje drveća ili investiranja u obnovljive izvore energije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije