Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozači oprez

Danas i sutra posebna regulacija prometa u Zagrebu i V. Gorici: Provjerite obilazne pravce

PUZ
Foto: PUZ
1/4
24.10.2022.
u 07:34

Iz policije pozivaju građane na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana

U Zagrebu se danas i sutra održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme te se očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika/ca Parlamenata i Parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija.

PU zagrebačka objavila je kakva će biti privremena regulacija prometa ta dva dana, zajedno s kartama koje bi trebale olakšati vožnju građanima kroz grad.

Foto: PUZ

"Zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostavit će se privremena regulacija prometa te tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika. Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba, 25. listopada od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama „Stop - policija“, a o čemu su vlasnici vozila i stanari zgrada na navedenim lokacijama već upoznati.

Slijedom svega navedenog, pozivamo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake, na razumijevanje i strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana. Također, pozivamo građane na dosljedno poštivanje uputa i naredbi policijskih službenika kao i poštivanje pravila navedenih u privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama", navode iz policije.

Foto: PUZ

Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme Hrvatski sabor je prihvatio prijedlog ukrajinskog parlamenta (Verhovne Rade) da u Zagrebu ugosti Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme zbog izrazito zahtjevne sigurnosne situacije i nesigurnih okolnosti u Ukrajini. U Zagreb će doći 42 delegacije iz 32 države.

Foto: PUZ

Pet država predstavljat će predsjednici oba parlamentarna doma: Belgije, Češke, Irske, Poljske i Rumunjske. Na samit stiže predsjednica Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi. Ona je najviša američka dužnosnica u posjetu Hrvatskoj otkako je u Zagrebu 2015. bio tadašnji potpredsjednik Joe Biden. Reklama: 0:18 U Zagrebu će biti i predstavnici pet parlamentarnih skupština međunarodnih organizacija - Europskog parlamenta, PS Vijeća Europe, PS OESS-a, Interparlamentarne unije i PS NATO-a. Jedanaest država potvrdilo je sudjelovanje video porukom, uključujući Francusku, Mađarsku, Japan i Kanadu.

Foto: PUZ

Komentara 6

CA
car100
07:50 24.10.2022.

mogli su malo veće karte staviti da se vidi pročitati gdje je to ..

Avatar links
links
08:06 24.10.2022.

strašno živce kidate sa ovim maltretiranjem sa prometom čim neki bezveznjak stigna u Zg!!! Pa oni se trbaju nama sklanjati, tko su oni? Šta nam korisno mogu donijeti ...a mi ih plaćemo i skačemo po fasadama kada prolaze da nas ne zgaze!!! Jeste li vi normalni... ne mičem se nikome centimetar!!!Pogotovo ne ovakvima

Avatar Kajimalima
Kajimalima
09:09 24.10.2022.

Građani mole policiju za objavu karte na kojoj se vide ulice. Kaj bi po satelitskim snimkama zgrada trebali zaključiti kamo će voziti. Pa kaj smo mi? Ptice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije