Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
food truck

Dalmatinci mame burgerom s čipsom od pancete, Slavonci hot-dogom s bijelom kobasicom

storyeditor/2022-06-03/PXL_020622_93845870.jpg
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
07.06.2022.
u 17:22

Provjerili smo što se nudi na Food Truck festivalu, koji je do nedjelje na Jarunu

Zanosan miris roštilja i ove se godine širi iz kamiona parkiranih na Jarunu, a treće izdanje Food Truck festivala, koji se nalazi nadomak Aquariusu, potvrdilo je status idealnog mjesta za zabavu i gurmane koji vole mesne specijalitete.

Sladoledi koji su kolači

U kamionu zagrebačkog restorana El Toro, kažu, najbolje prolaze tacosi, uz koje nude i empanade te Smokey i Classic Burger, a za prilog pomfrit od krumpira ili batata. Tajna tacosa, dakako, krije se između dvije tortilje, a čine je topljeni sir, skladno začinjena mljevena junetina, povrće, prženi luk i majoneza s nekoliko kapi limete, što ćete platiti 70 kuna. Empanade su 55, a dodate li još pet kuna, možete se počastiti klasičnim burgerom. Smokey varijanta s hrskavom pancetom pak stoji 68 kuna.

– Tacosi su uistinu odlični, pogotovo u kombinaciji s craft pivom. Sviđa nam se što su na festivalu mislili i na nas roditelje i na djecu, za koju se nudi raznolik sadržaj – oduševljeni su Maja i Boaz.

02.06.2022., Zagreb - Food Truck Festival na Jarunu. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ekipa iz zadarskoga Picnica prvi je put na Food Trucku, ali i prvi put nudi svoje specijalitete Zagrepčanima.

– Naš projekt veže moderne tehnike kulinarstva s tradicionalnima, a pri pripremi burgera koristimo peciva od krumpirova tijesta koja sami izrađujemo – otkriva Ivan.

Njihov najpoznatiji burger Blackie spoj je junećeg mesa, rastopljenog cheddar sira, čipsa od domaće pancete, karameliziranog luka te slatko-ljutog umaka od senfa i meda, a za njega ćete izdvojiti 55 kuna. Gourmet burger možete pojesti za 64, a nude i sporo kuhane juneće obraze s coleslaw salatom, BBQ mayo umakom, čipsom od sira i mladim lukom po cijeni od 59 kuna. 

Ako ste ljubitelj klasične američke brze hrane, zavirite i u Loaded truck. Sva jela koja poslužuju na bazi su pilećeg mesa, a najtraženiji je Loaded hot-dog, primamljiva kombinacija hrenovke omotane u slaninu, prženog luka, jalapeño papričica, cheddar sira i pomfrita, koja stoji 40 kuna. Pomfrit preliven cheddar sirom ondje ćete platiti 45 kuna, kao i loaded nachose, a djelatnice Ivana i Dora preporučuju i osvježenje u obliku zamrznutog koktela Frosé, čija je cijena 40 kuna.

Pažnju privlači i slavonski Time Out, u kojemu iz ponude ističu svoj Special, a na pitanje po čemu je toliko poseban, odgovaraju da ćemo sve shvatiti kad ga probamo. A riječ je o bijeloj kobasici od sitno mljevenog svinjskog mesa prelivenoj neodoljivom slatko-ljutom kombinacijom kečapa i curryja, u koju se savršeno uklopio blanširani luk, čija se hrskavost osjeti svakim zagrizom. Time Out Special stoji 39 kuna, a u njihovu se kamionu može naručiti i klasičan hot-dog po 25 te pileći prutići po 45 kuna.

Što se tiče deserata, u kamionu Pri suncu najveću pozornost plijene "sladoledi" na štapiću koji su zapravo kolači. Nude ondje i 14 okusa sobre sladoleda, a kuglica stoji 13, odnosno 15 kuna za premium kombinacije. Za kolač na štapiću od maline i bijele čokolade ili pak od badema s vaflima izdvojit ćete 28 kuna.

Ništa bez dobre glazbe

Da na jarunskoj manifestaciji koja traje do nedjelje ne nedostaje dobre zabave i plesa, organizatori su se pobrinuli izborom izvođača. Nastupili su već Nika Turković, Boris Štok i Ljetno kino, a u petak vas očekuje Jedan dva, tribute duo Balaševića.

– Prvi smo put na Food Truck festivalu i doista je fenomenalno. Hrana je odlična, kao i atmosfera – zaključuju prijateljice Josipa, Karla i Ina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije